Beneficiile miraculoase ale uleiului de cocos

1 73948 original jpg jpeg

În ultimul timp, uleiul de nucă de cocos a devenit foarte popular, mai ales în cercurile persoanelor interesate de un stil de viaţă sănătos, în ciuda faptului că timp de mulţi ani a fost considerat nesănătos, din cauza conţinutului ridicat de grăsimi saturate.

Ultimele studii l-au ajutat să revină pe raftul cu produse sănătoase. Aceste studii au demonstrat că grăsimile saturate din uleiul de nucă de cocos,în special cel virgin,nu sunt la fel ca grăsimile saturate din alte tipuri de uleiuri,deoarece conţin acizi graşi cu lanţ mediu,care sunt foarte benefici pentru organism.

Totuşi,nu orice fel de ulei de nucă de cocos este atât de benefic. Multe firme procesează uleiul la temperaturi ridicate,care elimină unele dintre calităţile acestui produs. De exemplu,în primele studii care incriminau acest ulei s-au observat efecte negative în organism ale uleiului de nucă de cocos asupra nivelului de colesterol,dar în aceste studii s-a folosit ulei hidrogenat,în timp ce uleiul neprelucrat,virgin,are efecte pozitive în organism.

Iată cele mai importante beneficii pentru sănătate ale uleiului de nucă de cocos:

Îmbunătăţeşte sistemul imunitar

Uleiul de nucă de cocos poate ajuta în lupta împotriva bolilor,având proprietăţi antivirale,antifungice şi antibacteriene. Dacă te confrunţi cu o infecţie/virus,încearcă să bei puţin ulei de nucă de cocos.V

Descoperă şi alte beneficii ale uleiului de cocos aici.