Când devine apa pe care o bei un pericol pentru sănătate

1 73401 original jpg jpeg

Apa pe care o consumi zi de zi poate duce la apariţia migrenelor? Cum poate fi posibil acest lucru? Iată ce spun specialiştii.

Consumul de apădin pahare sau sticle din plastic ar putea fi cauza apariţiei de migrene,potrivit unui studiu realizat de experţi de la o universitate din Statele Unite,care arată că durerile de cap sunt declanşate de o substanţă chimică din ambalajul din plastic.

Bisfenol A (BPA),substanţă considerată deja responsabilă pentru probleme de sănătate precum obezitatea,infertilitatea şi atacurile cardiace,ar putea duce şi la apariţia migrenelor.

Studiul efectuat la Universitatea din Kansas a constat în simularea şi întrecerea,în laborator,a nivelului de expunere la BPA. Cercetătorii au observat comportamentul şobolanilor,dintre care jumătate au primit chimicala o dată la trei zile. În doar jumătate de oră de la administrarea dozei,cobaii expuşi la BPA au devenit mai puţin activi,s-au îndepărtat de zgomote şi lumini puternice,erau uşor de uimit şi au arătat semne de fragilitate în zona capului. De asemenea,semnalele emise de creier au arătat un influx de estrogen.

Substanţa Bisfenol A este folosită pentru a face sticlele din plastic şi conservele mai flexibile şi mai puternice. Face parte din categoria chimicalelor cu potenţial disruptiv endocrin,care alterează felul în care organismul produce hormonii.