Care coloranţi alimentari îţi pun viaţa în pericol
Ştiai că în fiecare an, în întreaga lume, se folosesc în jur în de 7 milioane de kilograme de coloranţi artificiali? Iar mulţi dintre aceştia nu sunt inofensivi! Află care coloranţi alimentari îţi pun viaţa în pericol!
Care coloranţi alimentari îţi pun viaţa în pericol. Albastru nr.1 şi albastru nr. 2
Au fost interzişi în Norvegia,Franţa şi Finlanda,deoarece studiile au arătat că pot provoca tumori cerebrale şi inhibă dezvoltarea centrilor nervoşi. Aceşti coloranşi se găsesc în special în bomboane,cereale,băuturi carbogazoase şi băuturi energizante.
Care coloranţi alimentari îţi pun viaţa în pericol. Roşu nr. 3 şi roşu nr. 40
Le vei găsi pe etichetele producelor sub denumirea E 127 şi E 129. Cel din urmă conţine substanţe cancerigeneşi slăbeşte sistemul imunitar. Este deosebit de periculos pentru copii,aşadar ar trebui să cercetezi cu atenţie eticheta produselor. Se găseşte în special în cocktailuri de fructe,îngheţată,produse semipreparate,cum este plăcinta de cireşe,bomboane şi produse de patiserie.
Care coloranţi alimentari îţi pun viaţa în pericol. Galben nr. 5
Cunoscut şi ca tartazin sau E 102,conţine numeroase substanţe cancerigene. Unele studii au demonstrat că contribuie la deteriorarea celulelor,modificând ADN-ul sănătos. Poate fi întâlnit în produsele care conţin gelatină,bomboane şi produse de patiserie.
Care coloranţi alimentari îţi pun viaţa în pericol. Galben nr. 6
A fost interzis în Norvegia şi Finlanda,deoarece are compuşi asemănători cu galben nr. 5. Poate cauza tumori la rinichi şi este întâlnit în compoziţia bomboanelor,a macaroanelor cu brânză semipreparate şi a băuturilor carbogazoase.