Care este momentul ideal al zilei pentru a lua vitamine

1 70896 original jpg jpeg

Pentru ca organsimul să absoarbă toate substanţele nutritive din suplimentele alimentare, este recomandat să le iei la anumite ore. Iată care este momentul ideal al zilei pentru a lua vitamine!

Când te trezeşti

În mod ideal ar trebui să iei suplimentele de fier pe stomacul gol,deoarece atunci această substanţă este mai bine absorbită. Băuturile,precum ceaiul sau cafeaua inhibă absorbţia,iar aceeaşi acţiune o au şi alte suplimente alimentare,cum este calciul sau vitamina E. Pentru ca fierul să fie asimilat mai repede este recomandat să iei şi o capsulă de vitamina C,împreună cu fierul.

Cu micul dejun

Multivitaminele trebuie luate imediat după micul dejun. Complexul de vitamine B este mai bine asimilat cu apă şi în plus,acestea accelerează metabolismul. Aşadar,după ce te-ai ridicat de la masă ia şi pastila şi vei fi plină de energie.

Cu prânzul

Pentru cele mai multe persoane,prânzul este cea mai consistentă masă a zilei,aşadar acum este momentul ideal pentru a lua şi suplimentele de enzime digestive. Acestea reduc risculindigestiei şi a arsurilor stomacale. Ia enzileme cu 15-30 de minute înainte de a te aşeza la masă.

La o oră după cină

Dacă dieta ta nu este bogată în alimente fermentate,cum este tofu sau iartul,ar trebui să iei probiotice,mai ales după masa de seară. Acestea stimulează producţia de floră intestinală. Ia probioticele la măcar o oră după masă,pentru a nu scădea efectul enzimelor digestive şi de preferinţă seara deoarece activitatea stomacului este mai scăzută pe parcursul nopţii.

Înainte de culcare

În timpul somnului,calciul este folosit de către organismpentru a întări sistemul osos. În plus,calciu relaxează muşchii în mod natural. Şi o pastilă de magneziu este recomandată la această oră,pentru că magneziul şi calciul calmează sistemul nervos. Luate împreună îţi pot asigura un somn odihnitor.