Care sunt cele mai bune poziţii pentru somn

de ce transpiri când dormi jpeg

Petrecem o treime din întreaga viaţă dormind, aşadar este esenţial să ai un somn cât mai odihnitor. Lipsa lui poate determina probleme de sănătate, însă şi o poziţie incomodă este la fel de periculoasă.

Nopţile albe pot duce la obezitate şi la demenţă,iar poziţia de somn determină calitatea somnului şi poate preveni apariţia ridurilor şi a liniilor fine.

Pe spate

Această poziţie este cea mai recomandată de către medici dacă vrei să-ţi păstrezi sănătatea coloanei vertebrale. Salteaua va susţine coloana vertebrală,iar spatele nu va fi contorsionat într-o poziţie incomodă timp de mai multe ore. De asemenea,este recomandat să renunţi şi la pernă,deoarece una sau mai multe perne înalte pot îngreuna respiraţia. Somnul în această poziţie previne ridurile,însă sforăitul şi apneea (oprirea respiraţiei) sunt mai probabile dacă dormi pe spate.

Citeşte şi:

Cum să ai un somn odihnitor

Ceaiuri pentru un somn liniştit

În lateral

Fie că preferi să dormi pe partea dreaptă sau pe stânga,aceste poziţii de somn sunt printre cele mai obişnuite. Dacă eşti gravidă este de preferat să dormi pe partea stângă deoarece astfel stimulezi circulaţia inimii. Şi persoanele care suferă de arsuri la stomac şi de reflux gastric ar trebui să se odihnească în această poziţie. Are însă şi dezavantaje. Ea pune presiune pe plămâni şi stomac şi îngreunează buna circulaţie a sângelui pe mână,ceea ce poate afecta nervii şi muşchii.

Pe burtă

Desprea ea se spune că este cel mai puţin indicată poziţie pentru somn. Singurul beneficiu este faptul că reduce sforăitul şi apneea. Totuşi,predispune la dureri de spate şi de gât,deoarece gâtul va fi contorsionat într-o parte. De asemenea,presiunea feţei pe pernă va grăbi apariţia ridurilor.

Ghemuit

Mai este cunoscută şi sub denumirea de poziţia bebeluşului şi,deşi este foarte confortabilă,este periculoasă pentru sănătate. Duce la dureri de spate,de gât,riduri,iar în timp sânii îşi vor pierde elasticitatea. Poate provoca şi dureri articulare,mai ales în zona genunchilor.



Recente

Rugaciuni Sfantul Pantelimon  Sursa foto third 3910986 1280 jpg
medic incepator jpg
bnb@clikpentrufemei ro (1) jpg
Alege un desert preferat si afla cum esti perceput  Sursa foto shutterstock 1013046382 jpg
O femeie care pleaca in concediu  jpg
Culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 2360547709 jpg
cursuri functionari curs resurse umane jpg
Beneficiile extrasalariale si afacerile la inceput de drum de ce ai nevoie de ele jpg
Stima de sine jpg
Minimalimul emotional  Sursa foto shutterstock 2409609473 jpg
psiholog jpg
Cum sa scapi de stres in opt secunde  Sursa foto shutterstock 1771976678 jpg
Test  Care fata e mai atragatoare  Sursa foto Pixabay si Shutterstock jpg
vise jpg
Test  Alege 3 animale  Sursa foto shutterstock 2156214857 jpg
De ce vezi adesea 1111  Sursa foto shutterstock 285177449 jpg
protectie spirituala jpg
Ce senzatii fizice dau diverse emotii  Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit  Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg