Care sunt cele mai bune poziţii pentru somn

de ce transpiri când dormi jpeg

Petrecem o treime din întreaga viaţă dormind, aşadar este esenţial să ai un somn cât mai odihnitor. Lipsa lui poate determina probleme de sănătate, însă şi o poziţie incomodă este la fel de periculoasă.

Nopţile albe pot duce la obezitate şi la demenţă,iar poziţia de somn determină calitatea somnului şi poate preveni apariţia ridurilor şi a liniilor fine.

Pe spate

Această poziţie este cea mai recomandată de către medici dacă vrei să-ţi păstrezi sănătatea coloanei vertebrale. Salteaua va susţine coloana vertebrală,iar spatele nu va fi contorsionat într-o poziţie incomodă timp de mai multe ore. De asemenea,este recomandat să renunţi şi la pernă,deoarece una sau mai multe perne înalte pot îngreuna respiraţia. Somnul în această poziţie previne ridurile,însă sforăitul şi apneea (oprirea respiraţiei) sunt mai probabile dacă dormi pe spate.

Citeşte şi:

Cum să ai un somn odihnitor

Ceaiuri pentru un somn liniştit

În lateral

Fie că preferi să dormi pe partea dreaptă sau pe stânga,aceste poziţii de somn sunt printre cele mai obişnuite. Dacă eşti gravidă este de preferat să dormi pe partea stângă deoarece astfel stimulezi circulaţia inimii. Şi persoanele care suferă de arsuri la stomac şi de reflux gastric ar trebui să se odihnească în această poziţie. Are însă şi dezavantaje. Ea pune presiune pe plămâni şi stomac şi îngreunează buna circulaţie a sângelui pe mână,ceea ce poate afecta nervii şi muşchii.

Pe burtă

Desprea ea se spune că este cel mai puţin indicată poziţie pentru somn. Singurul beneficiu este faptul că reduce sforăitul şi apneea. Totuşi,predispune la dureri de spate şi de gât,deoarece gâtul va fi contorsionat într-o parte. De asemenea,presiunea feţei pe pernă va grăbi apariţia ridurilor.

Ghemuit

Mai este cunoscută şi sub denumirea de poziţia bebeluşului şi,deşi este foarte confortabilă,este periculoasă pentru sănătate. Duce la dureri de spate,de gât,riduri,iar în timp sânii îşi vor pierde elasticitatea. Poate provoca şi dureri articulare,mai ales în zona genunchilor.Recente

Ce senzatii fizice dau diverse emotii Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului Tapping EFT Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
Somatizarea emotiilor jpg
cristaloterapie jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job foto  Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test Care este prima impresie pe care o faci Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg