Casa, un pericol pentru sănătate?

1 61665 original jpg jpeg

Crezi că locuinţa ta este un mediu în care te simţi în siguranţă, însă acest lucru nu este neapărat adevărat. Anumite locuri sau activităţi casnice îţi pun sănătatea în pericol.

 Dormitorul,nociv pentru copii 

Conform unui studiu recent,suprafeţele compuse din substanţe chimice sau materiale sintetice,cresc riscul de apariţie a autismului la copii sau a dereglărilor hormonale. Ai grijă la jucăriile celui mic şi evită să-i cumperi haine din materiale sintetice. De asemenea,verifică din ce fel de fibre este făcut covorul şi substanţele chimice care intră în compoziţia parchetului sau a varului de pe pereţi.

Citeşte şi:

Cum să-ţi decorezi casa în funcţie de zodie

Cum să-ţi fereşti casa de caniculă

Cuierul,o sursă de toxine

Este locul în care obişnuieşti să ţii pelerinele,cizmele pentru zile ploioase,jachetele şi genţile din imitaţie de piele. Însă tu ştii cu ce fel de substanţe sunt tratate toate aceste accesorii de vreme rea? Reunite,creează un mediu ideal în care sunt degajate toxine nu tocmai prietenoase cu sănătatea ta. Din acest motiv,este bine să alegi fie doar accesorii din piele naturală,fie le păstrezi în locuri bine aerisite.

Sufrageria,plină de radiaţii

Îţi place să re relaxezi pe canapea la televizor,dar ştii cât de costă această comoditate? Aparatele electronice degajă un anumit nivel de radiaţii,iar cu cât sunt mai multe aparate în acelaşi spaţiu,cu atât nivelul va fi mai mare. Copii sunt primii afectaţi,deoarece sunt mai sensibili. Îi poţi proteja dacă aeriseşti în mod constant încăperea sau le limitezi accesul în cameră.

Baia,paradisul parabenilor

Adăposteşte un adevărat arsenal de înfrumuseţare:loţiuni,parfumuri,creme,săpunuri,multe dintre ele cu aditivi periculoşi pentru sănătate. Încearcă să cumperi produse fără parabeni şi nici nu-ţi încărca pielea cu tot felul de loţiuni ce-ţi promit un ten de invidiat.