Castane beneficii. Remedii naturiste pentru 4 afecţiuni neplăcute

1 71743 original jpg jpeg

Castane beneficii. Roadele unui arbore cu o longevitate remarcabilă, de peste 1.000 de ani, îţi oferă din beneficiile lor pentru ca tu să trăieşti mai mult şi să ţii la distanţă bolile.

1. Castane beneficii pentru sănătate - Adio, hemoroizi chinuitori!

Scoarţa castanului conţine compuşi chimici (aesculină,aescină) de ajutor în tratamentul hemoroizilor. Ei acţionează prin întărirea pereţilor vaselor de sânge,reducând în acest fel apariţia unor noi hemoroizi.

Castane beneficii - Sunt utile…

…băile locale cu decoct de coajă de castane,compresele cu o pastă făcută din apă şi pudră de scoarţă sau de seminţe de castane,precum şi consumarea castanelor comestibile coapte sau preparate sub formă de piure.

2. Reglează circulaţia sângelui

Mulţumită conţinutului redus de sodiu,castanele comestibile sunt recomandate în dieta celor care suferă de inimă sau de rinichi. În plus,decoctul din coajă de castane este bun în caz de varice,flebite,tromboflebite,ulcere varicoase. Tot fructele au şi 4% proteine,săruri de potasiu,fier,magneziu,zinc,calciu,vitaminele B1,B2 şi C,care le fac remediu util pentru bolnavii de inimă,dar şi pentru persoanele stresate,depresive sau anxioase.

Castane beneficii - Este utilă…

…pentru tulburările de circulaţie,aplicarea locală a unor comprese cu decoct concentrat preparat din două linguri de coajă de castane la o cană cu apă.

3. Castane beneficii - Te scapă de răceala mâinilor şi picioarelor

Castanul sălbatic fortifică vasele de sânge şi este ideal pentru prevenirea afecţiunilor venelor,precum înfundarea lor în zona braţelor,picioarelor,feţei şi sindromul mâinilor şi picioarelor reci. Castanul te ajută şi de această dată,fie că aplici local comprese cu decoct de coajă de castan,fie că mănânci castane piure sau coapte.

…baia de picioare cu frunze de castan. Întăreşte vasele de sânge,stopează apariţia inflamaţiilor. Amesteci 15 g de frunze de castan mărunţite,10 grame de frunze mărunţite de urzică şi 10 grame de cimbru. La un litru de apă fiartă pui două linguriţe de amestec de plante. După ce dă în clocot,după ce filtrezi şi răceşti infuzia,adaugi 12 linguriţe la patru litri de apă pentru baia de picioare.

4. «Atacă» inflamaţiile

Toate părţile castanului,îndeosebi fructele conţin un complex chimic numit escină,care normalizează permeabilitatea crescută a vaselor de sânge,cauza multor procese inflamatorii.

Castane beneficii - Este utilă…

…gargara cu decoct din frunze de castan. Peste două linguriţe de frunze mărunţite,pune un sfert de litru de apă,lasă să dea în clocot,apoi filtrează şi lasă la răcit. După aceea,faci gargară de trei ori pe zi cu acest decoct.

Castane beneficii - Tabel

Castane beneficii - 10 atuuri ale castanului

Substanţe vindecătoare – Combat – Se găsesc în…

Vitamina B1-depresia,anxietatea,stresul fizic şi emoţional-…fructe

Vitamina B2-anxietatea,depresia,stresul,cataracta-…fructe

Vitamina C – scăderea imunităţii,boli de inimă,alergii,astm,stres-…fructe

Vitamina E – diabetul,formaţiunile fibrochistice ale sânului,bufeurile în menopauză,bolile de inimă,circulaţia deficitară-…frunze

Săruri de magneziu-demineralizarea oaselor,bolile dentare,hipertensiunea-….frunze

Fosfor-demineralizarea osoasă,tulburările cardiace -…frunze

Sodiu în cantitate mică-bolile de inimă şi de rinichi-…fructe

Complex chimic escină – inflamaţiile – …toate părţile castanului

Compuşi chimic aescină şi aesculină – hemoroizii,varicele – ….scoarţă

Taninuri –  bolile de inimă şi digestive-…fructe

Castane beneficii - Ştiai că..

…la noi castanul a fost adus de primele legiuni romane,fiind plantat pe suprafeţe mari din Oltenia şi Moldova în Evul Mediu? În prezent,este un arbore foarte răspândit în regiunea Maramureşului.