Cât de multe fructe şi legume consumă românii
Datele unui studiu recent arată că românii nu sunt consumatori de fructe şi legume. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, un adult trebuie să mănânce 400 de grame de fructe şi legume în fiecare zi, împărţite în cinci porţii.
Legumele şi fructele conţin fibre,vitamine şi minerale de care organismul are nevoie pentru a funcţiona aşa cum trebuie. În plus,acestea ţin la distanţă multe afecţiuni,printre care se numără diabetul,bolile cardiovasculare şi cancerul.
Potrivit unui studiu realizat de Millward Brown,doar 14% dintre români consumă zilnic cele 4-5 porţii de fructe recomandate şi doar 10% legume,iar 47% dintre români mănâncă fructe de 2-3 ori pe zi şi 37% legume.
Conform cercetării,românii spun că lipsa timpului îi condiţionează să nu consume fructe şi legume. Astfel,mesele sănătoase sunt înlocuite cu gustări rapide şi disponibile la scară largă.
Totuşi,produsele necesare unei bune funcţionări a organismului uman sunt,de asemenea,accesibile. Astfel de produse sunt sucurile 100% şi mousse-urile,care au aceleaşi proprietăţi nutritive ca fructele şi legumele din care sunt făcute.
Sucurile 100% sunt produse naturale,obţinute exclusiv din fructe şi legume,fără zahăr sau conservanţi adăugaţi. De exemplu,un pahar de suc de portocale la micul dejun încarcă organismul cu vitamina C,oferind energie pentru întreaga dimineaţă.