Câtă bere poţi să bei fără să te îngraşi

1 73971 original jpg jpeg

Berea a fost pentru multă vreme un aliment blamat, deoarece se credea că duce la acumularea de kilograme în plus. Lucrurile nu stau chiar aşa, dacă o bei în cantitate limitată.

Cercetările arată că atunci când este consumată moderat,în limita a 660 ml/zi pentru bărbaţi şi 330 ml/zi pentru femei,berea poate face parte din stilul de viaţă sănătos al unui adult. Berea,ca toate celelalte alimente sau băuturi,conţine calorii,însă aportul de calorii din bereeste unul redus:100 ml de bere cu 5% alcool conţin acelaşi număr de calorii precum o cantitate similară de suc de portocale (42 kcal) şi semnificativ mai puţine decât 100 ml de vin roşu (71 kcal) sau lapte (47 kcal). 

„Datorită conţinutului redus de calorii şi a ingredientelor 100% naturale,berea aduce organismului minerale,vitamine şi antioxidanţi esenţiali. În plus,consumată moderat,berea poate face parte dintr-un stil de viaţă sănătos,anumite substanţe derivate din hamei putând contribui la prevenirea obezităţii,controla depunerea excesivă a grăsimii pe vasele de sânge şi creşte nivelul de colesterol bun (HDL)”,a declarat dr. Corina Zugravu,Preşedintele Centrului de Studii despre Bere,Sănătate şi Nutriţie. 

În general,se pare că o cantitate mică sau moderată de alcool consumată este puţin probabil să constituie un factor de risc pentru instalarea obezităţii,în comparaţie însă cu consumul abuziv de alcool.

Factori care influenţează greutatea corporală

Sexul:cercetătorii susţin că femeile prezintă un risc mai redus de creştere a greutăţii corporale,spre deosebire de bărbaţi. Un studiu în rândul populaţiei arată că femeile aflate în perioada post-menopauză care consumă moderat băuturi alcoolice prezintă un risc relativ redus de a deveni supraponderale (cu 35% mai scăzut) sau obeze (cu 88% mai scăzut).

Cantitatea:deşi consumată frecvent,berea nu este asociată cu creşterea în greutate în condiţiile unor cantităţi mici sau moderate. Rezultatele unui studiu în rândul bărbaţilor arată că cei care au consumat berezilnic,în cantităţi moderate,au avut un indice al masei corporale mai mic şi o circumferinţă a taliei mai mică decât cei care au consumat cantităţi mai mari sau mai rar.