Ce alimente îţi afectează tiroida
O glandă micuţă, de doar 20 de grame, îţi poate răvăşi întreg organismul dacă funcţia ei este perturbată. Evitarea anumitor alimente te poate ajuta să-ţi menţineţi funcţia tiroidiană în limite normale.
Dintre toate glandele endocrine,tiroida are cel mai des de suferit. Iodul este mineralul care are proprietatea de a o ajuta să se menţină sănătoasă.Vegetarienii,mai expuşi„Se consideră că vegetarienii sunt mai expuşi problemelor tiroidiene pentru că majoritatea evită consumul de sare. Însă ei uită că acea cantitate de sare pe care o conţin,în mod natural,unele alimente este total lipsită de iod,iar acest mineral este decisiv pentru susţinerea activităţii normale a tiroidei. De asemenea,zincul,seleniul,cuprul şi fierul reglează funcţiile glandei tiroide. Astfel,lipsa din organism a unuia dintre aceste minerale amplifică simptomele unei persoane cu disfuncţie tiroidiană", explică dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS.Varza şi conopida blochează iodul„În meniul nostru, în general, şi în cel al persoanelor cu disfuncţii tiroidiene, în special, trebuie să fie incluse cât mai rar, şi în cantităţi mici, varza, cartofii, conopida şi porumbul pentru că acestea conţin nişte substanţe ce blochează absorbţia iodului în organism",susţine dr. Luca.
Află de AICI ce simptome indică o dereglare a funcţiei tiroidei!