Ce alimente ne fură calciul

Dacă ţii la sănătatea oaselor, nu trebuie să fii preocupat doar de consumul unor alimente care conţin cât mai mult calciu, ci şi de modalităţile cele mai bune de asimilare a acestui mineral. Ştiai că unele alimente îţi „fură” calciul?
Avem nevoie de calciu mai mult decât de multe alte minerale. Cu vârsta,se pierde mai mult calciu decât se pune la loc,ceea ce duce la scăderea densităţii osoase. De aceea,este important să consumi alimente bogate în calciu,dintre acestea,produsele lactate fiind cele mai importante surse.Nu ignora însă nici peştele sau ouăle,care conţin vitamina D,necesară asimilării acestui mineral. Nu exagera însă cu consumul de carne,de ciocolată,de sare şi de băuturi carbogazoaze,pentru că aceştia sunt câţiva dintre inamicii asimilării optime a calciului.Acizii din legume blochează absorbţia mineraluluiAcidul fitic,prezent în tărâţele boabelor integrale de grâu,în nuci,în alune şi în unele leguminoase,poate împiedica absorbţia intestinală a calciului. De asemenea,acidul oxalic,care se găseşte în spanac,în fasole,în cartofi dulci şi în ciocolată poate forma unii compuşi,care împiedică asimilarea calciului în organism.
Vezi ce alte alimente scade nivelul calciului din corp pe clicksanatate.ro.