Ce alimente nu trebuie să le mănânci la micul dejun

1 74845 original jpg jpeg

Se spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, iar ceea ce alegi să mănânci dimineaţa stimulează nivelul de energie pentru întreaga zi. Dar există atât de multe opţiuni de mâncare, încât posibilităţile sunt nenumărate. Însă, dacă vrei să-ţi începi ziua într-un mod sănătos, ar trebui să eviţi anumite alimente.

Smoothie-urile

Aceste băuturipot părea o alegere minunată pentru micul dejun,deoarece sunt pe bază de fructe şi legume,care sunt sănătoase,nu-i aşa? Cu toate acestea,potrivit British Heart Foundation,smoothie-urile pot conţine mai mult zahăr decât crezi. În plus,mâncarea lichidă nu este la fel de săţioasă.„Dacă amesteci fructele cu legumele,zaharurile naturale sunt eliberate din interiorul pereţilor celulari şi devin zaharuri libere,inclusiv mierea şi sirop de arţar. Însă,pe acestea trebuie să le evităm,pentru a ne proteja dinţii şi menţine greutatea”,afirmă cercetătorii.

Citeşte şi:Idei pentru mic dejun şi gustări săţioase cu iaurt

Cerealele

Oamenii de ştiinţă şi medicii avertizează cu privire la consecinţele unei diete bogate în zahăr,iar cele care-l conţin într-o cantitate mare sunt cerealele. Începând ziua mâncând un bol de cerealecu lapte înseamnă creşterea pe moment a nivelului de zahăr şi de insulină din sânge. De asemenea,mai înseamnă că peste câteva ore vei simţi din nou nevoia de a mânca ceva dulce,ceea ce duce la supraalimentare.

Fulgii de ovăz

Fulgii par o opţiune aparent sănătoasă,însă,la fel ca în cazul cerealelor,aceştia au un conţinut mare de zahăr şi unul scăzut de fibre. În plus,fulgii de ovăz sunt combinaţi şi cu fructe uscate,care au foarte mult zahăr.

Zahărul şi alimentele prelucrate consumate la micul dejun te vor face să te simţi obosită şi flămândă după câteva ore,şi pot avea consecinţe grave pe termen lung pentru sănătate. Aşadar,evită produsele cu mult zahăr,grăsimi şi carbohidraţi. În schimb,alege-le pe cele nutritive şi sănătoase,care te încarcă cu energie încă de la primele ore ale dimineţii.

Credit foto:www.thelist.comRecente

Relatie toxica  Sursa imagine shutterstock 1340850398 jpg
om încăpățânat  sursa   Shutterstock jpg
corpul uman  sursa   Shutterstock jpg
shutterstock 1081879181 jpg
TEST  Ce vezi prima oara iti arata ce profesie ti se potriveste  Sursa foto shutterstock 55338187 jpg
Astenie de primavara jpg
dezlegare la vin shutterstock 1347135425 jpg
Floarea preferata dezvaluie un secret al personalitatii tale  Sursa foto Unsplash jpg
Semnificatia trandafirului jpg
oameni fericiti jpg
boala oaselor fragile jpg
victoriabank md@clickpentrufemei ro jpg
stres jpg
TEST Animalul pe care l alegi iti dezvaluie defectele  Sursa foto jagranjosh com jpg
Trei metode de identificare a partenerilor utili pentru afacerea ta min jpg
persoană care încearcă să se relaxeze la muncă imagine shutterstock 2198777181 jpg
Care sunt punctele tale forte  Sursa imagine shutterstock 1619843515 jpg
Dumnezeu jpg
Barfa jpg
Respiratie ciclica jpg