Ce alimente nu trebuie să niciodată consumi împreună

1 72630 original jpg jpeg

Anumite combinaţii alimentare au efecte negative asupra corpului. Iată pe care trebuie să le eviţi neapărat.

Suc de portocale cu cerealeSucul de portocaleeste acid,motiv pentru care poate îngreuna digestia cerealelor. De aceea,cel mai bine este să nu consumi aceste produse alimentare împreună.Proteine şi zahărUn studiu realizat la Clinica Mayo arată că zahărul inhibă producţia de acid hidrocloric din stomac,ceea ce înseamnă că sistemul digestiv nu ma poate digera cum trebuie proteinele. Din această cauza,stomacul este forţat să producă şi mai mult acid gastric.Grăsimi şi carbohidraţiNu este recomandat să consumi grăsimi în combinaţie cu cabohidraţi precum orez,paste,pâine sau cartofi,fiindcă aceste alimente din urmă au nevoie de un mediu alcalin pentru a fi digerate în mod corespunzător.Însă grăsimile neutralizează secreţia alcalină din intestinul subţire,proces în urma căruia carbohidraţii fermentează şi apare senzaţia de balonare.Fructe şi legume care conţin amidonNutriţioniştii afirmă că nu este indicat să se consume fructe împreună cu legume bogate în amidon,fiindcă  fructele se digeră mai greu decât legumele. Din această cauză,te poţi confrunta cu senzaţia de balonare şi cu crampe abdominale.