Ce alimente să consumi în funcţie de tipul de ten pe care îl ai

Ai pielea sensibilă? Sau uscată? Eşti îngrijorată din cauza ridurilor ce au început să apară? Trebuie să ştii ca nu există o soluţie universală de menţinere a tenului, însă alimentaţia joacă un rol important. Descoperă ce alimente e bine să consumi pentru a avea un chip fără cusur.
Pentru pielea sensibilă
Seminţele de insunt bogate în proteine,fibre alimentare şi acizi graşi Omega-3 ce ajută la estomparea ridurilor fine şi la ştergerea petelor de la nivelul tenului. O jumătate de linguriţă de seminţe consumată zilnic timp de 6 săptămâni ajuta la calmarea iritaţiilor,roşeţii şi inflamaţiilor pielii şi menţine un mai bun nivel de hidratare. Consumă-le în iaurt,în salate sau în cerealele de dimineaţă,pentru că ajută şi la scăderea colesterolului.

Pentru pielea uscată
Migdalelesunt foarte bogate în vitamina E (un puternic antioxidant),care protejează pielea de efectele negative cauzată de expunerea excesivă la razele UV.

Uleiul de măslinereduce inflamaţiile din celule şi articulaţii dacă este consumat măcar în cantitatea minimă de 2 linguriţe pe zi. Acesta hidratează pielea şi este de mare ajutor pentru tenul uscat,descuamat,mai ales dacă este folosit atât pentru uzul intern,cât şi extern.

Pentru pielea grasă
Dacă ai tenul gras este recomandat să consumi grepfrutşi papaia,fiindcă vitamina C din compoziţia acestor fructe reglează nivelul de sebum. Şi spanacul se numără printre alimentele care menţin tenul curat,fiindcă abundă în acid folic şi vitamina C,două substanţe nutritive care reglează cantitatea uleiurilor de la suprafaţa pielii.
































