Ce alimente să eviţi pentru a scăpa de balonare

1 80081 original jpg jpeg

Dieta poate reprezenta unul dintre principalele motivele pentru care zona stomacului pare mereu umflată. Deoarece fiecare organism este diferit, fii atentă la modul în care reacţionează acesta imediat după ce ai consumat anumite alimente.

Digestia, intoleranţele alimentare, balonarea cronică sau dieta sunt câţiva din factorii care determină apariţiai balonării. Cel mai întâlnit factor este cel din urmă, aşadar iată ce ar trebui să excluzi din meniul tău, cel puţin pentru o perioadă.

Lactatele

Nu toată lumea este alergică la produsele lactate, însă multe persoane au sensibilitate la lactoză sau la caseină (o proteină care se găseşte în lactate), care determină umflarea stomacului. Încearcă să nu consumi niciun produs lactat 2-3 săptămâni şi astfel vei vedea dacă aceasta este cauza balonării, în funcţie de felul în care va reacţiona corpul tău.

Glutenul

La fel ca şi în cazul lactatelor, nu toată lumea are alergie la gluten, însă poţi avea, în schimb, o sensibilitate. În categoria celor care trebuie să elimine din regimul lor alimentar glutenul sunt incluse şi persoanele care suferă de boala celiacă. De aceea, este recomandat să verifici eticheta produselor înainte de a le cumpăra.

Soia

Produsele din soia pot fermenta în interiorul intestinelor, provocând astfel balonarea excesivă şi eliminarea gazelor. Dacă observi că imediat după ce ai consumat un preparat din soia, de exemplu tofu, stomacul tău începe să se umfle, renunţă temporar la orice produs din soia, pentru a vedea dacă remarci o diferenţă.

Prea multe fibre

Deşi în mod normal fibrele ajută la prevenirea balonării, consumate în exces poate fi chiar cauza balonării. Fructele bogate în fibre precum merele sau perele conţin pectină (o fibră solubilă care încetineşte digestia), responsabilă de umflarea stomacului. Dacă mănânci o cantitate mare de fibre, ai grijă să bei multă apă.

Legumele crucifere

Zaharurile complexe regăsite în legume precum broccoli, varză, conopidă sau varză de Bruxelles pot crea un disconfort la nivelul stomacului, determinând apariţia balonării, de aceea este mai bine să le eviţi dacă suferi frecvent de balonare.Recente

autosugestie jpg
Regula 333 sau metoda care te ajută să scapi de anxietate, foto shutterstock jpg
trezitul devreme si starea de spirit, foto shutterstock jpg
Cele mai ascunse secrete ale zodiilor, shutterstock  jpg
Gesturi care lasa celorlalti o impresie proasta  Sursa foto Shutterstock jpg
anxietate shutterstock 1418979635 jpg
Reguli de bune maniere care sunt frecvent încălcate, foto shutterstock jpg
Bomboane jpg
Cum sa faci ca afacerea ta sa conteze 3 strategii pentru succes jpg
semnificatia zilei de nastere foto shutterstock 2031304499 jpg
rugaciuni pentru casnicie trainica shutterstock 178817489 jpg
shutterstock 1647140854 jpg
1 inaltarea sfintei cruci jpg jpeg
concediere   office g1090d99cf 1280 png
fidelitate jpg
Test de personalitate jpg
dinti de aur jpg
menstruatie jpg
Proiect  jpg
parola jpg