Ce alimente să nu mănânci seara

1 69066 original jpg jpeg

O alimentaţie echilibrată nu înseamnă doar să consumi alimente sănătoase, ci să mânânci sănătos în cele mai potrivite momente. Iată ce alimente să nu mănânci seara dacă vrei să dormi liniştită!

Săritul peste masa de seară nu este cea mai indicată idee pentru pierderea în greutate deoarece foamea te va ţine trează şi vei simţi nevoia unei gustări târzii. Iar lipsa somnului nu va face decât să stimuleze acumularea de kilograme în plus,întrucât grăsimile nu se vor transforma în masă musculară,ci în celule adipoase.

Ce alimente să nu mănânci seara-Cafeaua,bună doar dimineaţa

Dacă în prima parte a zilei ea te ajută să te concentrezi mai uşor,seara este contraindicată deoarece s-a dovedit că te impiedică să dormi profund şi scade în acest mod calitatea somnului. Astfel,nu te vei odihni suficient,iar funcţiile cognitive se vor deteriora. Din acest motiv,dimineaţa îţi va fi somn şi vei apela de mai multe ori pe zi la câte o ceaşcă de cafea pentru a te energiza. Vei intra astfel într-un cerc vicios,în care cafeaua va fi elementul principal. Poţi înlocui în schimb ceaşca de cafea cu una de ceai de muşeţel,care va îmbunătăţi digestia şi te va ajuta să te relaxezi şi să te pregăteşti de somn.

Nu consuma alcool seara,te predispune la sforăit

Deşi se spune că alcoolul te relaxează,în cazul lui nu-ţi va oferi un somn odihnitor. Şi asta pentru că micşorează perioada de somn profund. O noapte de somn ar trebui să fie formată din 6-7 ore,însă atunci când bei alcool seara,somnul adânc se reduce la 1-2 ore. Alcoolul predispune şi la sforăit,deoarece relaxează muşchii din organism.

Ce alimente să nu mănânci seara-Carnea roşie conţine grăsimi

 

Dacă mănânci carne roşie seara,cel mai probabil de vei foi în pat toată noaptea. Din cauza conţinutului ridicat în proteine şi grăsimi,carnea roşie este mai greu de digerat,iar organismul va fi treaz pe tot parcursul digestiei. Alege în schimb un peşte slab sau legume.

Fasolea,indicată doar la prânz

Este foarte sănătoasă deoarece are un conţinut ridicat de fibre,însă din acest motiv este bine să o eviţi seara deoarece nu-ţi vei dori să mergi la culcare balonată. Lintea,nucile,fasolea şi seminţele sunt bogate în fibre solubile,în timp ce broccoli,conopida şi varza conţin fibre insolubile.

Brânza,doar cu moderaţie

În calitate limitată brânză poate induce somnul. Însă,având în vedere că are multe calorii,este recomandat să optezi la căderea serii pentru una degresată şi să te limitezi la o porţie mică.Recente

Mesaje text, relatie, foto shutterstock jpg
3 semne ca ai anxietate relaționala  Sursa foto Shutterstock 2002193720 jpg
autosugestie jpg
Regula 333 sau metoda care te ajută să scapi de anxietate, foto shutterstock jpg
trezitul devreme si starea de spirit, foto shutterstock jpg
Cele mai ascunse secrete ale zodiilor, shutterstock  jpg
Gesturi care lasa celorlalti o impresie proasta  Sursa foto Shutterstock jpg
anxietate shutterstock 1418979635 jpg
Reguli de bune maniere care sunt frecvent încălcate, foto shutterstock jpg
Bomboane jpg
Cum sa faci ca afacerea ta sa conteze 3 strategii pentru succes jpg
semnificatia zilei de nastere foto shutterstock 2031304499 jpg
rugaciuni pentru casnicie trainica shutterstock 178817489 jpg
shutterstock 1647140854 jpg
1 inaltarea sfintei cruci jpg jpeg
concediere   office g1090d99cf 1280 png
fidelitate jpg
Test de personalitate jpg
dinti de aur jpg
menstruatie jpg