Ce alimente te feresc de maladia Alzheimer
O nouă dietă creată de specialiştii în sănătatea creierului poate scădea cu peste 50% riscul de a dezvolta maladia Alzheimer, potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Rush University Medical Centre din Chicago.
Printre alimentele care înjumătăţesc riscul de instalare a maladiei Alzheimer,încetinind procesul de degenerare a creierului,se numără:legumele cu frunze verzi,alte legume,nucile,fructele de pădure,leguminoasele (fasole,năut etc.),cerealele integrale,peştele,puiul,uleiul de măsline şi vinul.
Gustările ar trebui să se baze pe nuci şi seminţe,leguminoasele ar trebui servite o dată la două zile,carnea de pui şi fructele de pădure-de cel puţin două ori pe săptămână,iar peştele-cel puţin o dată pe săptămână.
Potrivit specialiştilor,persoanele care au urmat strict această dietă au prezentat cu 53% mai puţine riscuri de a dezvolta maladia Alzheimer,iar cei care nu au respectat-o în totalitate au prezentat cu 35% mai puţine riscuri de a se îmbolnăvi.
În categoria alimentelor care ar trebui consumate mai puţin de o dată pe săptămână sau chiar deloc pentru că fac rău creierului se numără carnea roşie,untul şi margarina,brânza,produsele de patiserie şi dulciurile,alimente prăjite şi de tip fast-food.