Ce boli poţi să iei de la ştrand

1 70262 original jpg jpeg

Dacă plănuieşti ca zilele astea să mergi la piscină sau ştrand alege cu grijă locul în care te vei bălăci pentru că există riscul de a lua diferite boli.

În apa de la piscină sau ştrand sunt prezenţi o serie de germeni care pot ataca persoanele cu un sistem imunitar scăzut.

Printre afecţiunile pe care le poţi lua din apă se numără infecţiile ochilor,urechilor,cele respiratorii şi digestive şi,nu în ultimul rând,bolile de piele.

Poţi suferi din cauza problemelor digestive dacă înghiţi apă contaminată cu germeni care afectează sistemul digestiv. Infecţiile digestive se manifestă prin diaree,greaţă şi vomă,simptome care se pot declanşa şi la câteva săptămâni de la infectare.

Care sunt şansele să te îmbolnăveşti

Din fericire,clorul prezent în apă omoară aproximativ toţi patogenii,însă procesul durează câteva ore bune.

Unele bacterii mor abia la patru ore de la contactul cu clorul,astfel că există un risc destul de mare de a te îmbolnăvi chiar şi la cea mai întreţinută piscină.

Cum te protejezi

Pentru a reduce riscul de infectare este recomandat să nu înghiţi apă,să eviţi contactul urechilor şi ochilor cu apa şi să nu intră în piscină dacă ai vreo rană deschisă.

Atât înainte,cât şi după bălăceală este indicat să faci un duş serios şi să te speli pe mâini ori de câte ori te duci la toaletă.Recente

Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg
Test jpg
print 3d  Shutterstock jpg
Ce spune despre tine culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 1981034735 jpg
Intelepciune jpg
prima intalnire jpg
Cuplu jpg
Stres jpg
Restaurant cu specific italian jpg