Ce e bine să mănânci vara

1 71670 original jpg jpeg

Trecerea de la sezonul rece la cel călduros, este un moment excelent pentru schimbarea dietei, renunţarea la alimentele bogate în grăsimi, dar şi pentru a face sport cu regularitate.

Totuşi,nu este necesar să renunţam la niciuna dintre mese,ci să introducem în alimentaţie produse care conţin minerale şi nutrienţi necesari funcţionării optime ale organismului.

Aflăm de la Dr. Şerban Damian,expert al campaniei “Mousse şi suc 100% – aici sunt vitaminele isteţe”,ce alimente sunt recomandate în perioada călduroasă şi ce beneficii aduc organsimului.

Citeşte şi:Cum să-ţi protejezi inima printr-o alimentaţie echilibrată

Consumaţi mai multe fructe şi legume de sezon

O alimentaţie adecvată trebuie să includă fructe şi legume de sezon,proaspete. În această perioadă,fructele şi legumele se găsesc deja pe piaţa. Este esenţial să profităm de apariţia lor,deoarece în sezonul rece organismul nu a putut beneficia de un aport ridicat de vitamine şi minerale.„Sezonul căluros aduce în prima fază verdeţuri precum leuşteanul,loboda,spanacul,salata,usturoiul şi ceapa verde,mărarul sau urzicile. Verdeţurile stimulează detoxificarea naturală a organismului,şi sunt o sursă excelentă de vitamine. De exemplu,salata verde este bogată în fibre,minerale sau vitamine şi contribuie la stimularea digestiei şi al tranzitului intestinal. Celelalte verdeţuri sunt pline de fibre şi minerale şi este recomandat să se consume în formă naturală pentru a nu-şi pierde proprietăţile”,menţionează Şerban Damian,medic de familie şi nutriţionist sportiv acreditat CIO,expert în cadrul campaniei „Mousse şi suc 100%-aici sunt vitaminele isteţe!”Pe lângă consumul de verdeţuri şi legume,organismul are nevoie şi de fructe în această perioadă. Chiar dacă vor apărea treptat,este indicat să le consumăm. Caisele,fructele de pădure şi merele,sunt doar câteva dintre fructele ce pot fi găsite pe piaţă.„Merele sunt bogate în vitamina C,un antioxidant natural care se găsesc mai multe fructe delicioase. Caisele sunt,de asemenea,recomandate pentru sănătatea inimii,în primul rând pentru că conţin betacaroten,care scade colesterolul. În al doilea rând,sunt bogate în substanţe nutritive,iar consumul lor contribuie la eliminarea toxinelor şi la combaterea oboselii”,adaugă Şerban Damian.  Specialiştii şi nutriţioniştii recomandă consumul a 5 porţii de fructe şi legume pe zi. Una dintre porţii poate fi înlocuită cu un suc de 100% sau cu un mousse de legume. În plus,consumul de sucuri de fructe şi legume sau de mousse-uri aduce microelemente necesare organismului.



Recente

aaron burden CKlHKtCJZKk unsplash jpg
femeie antreprenor magazin flori 8279013 jpg
vitaly gariev WHXI5Ciuu0c unsplash jpg
De ce e numit Sfantul Apostol Andrei ocrotitorul Romaniei  Sursa imagine shutterstock 524363197 jpg
tinctura de usturoi beneficii jpeg
photorealistic style clouds woman jpg
Cele mai recomandate scaune auto pentru copii în 2025 jpg
copil strange monede intr un borcan 7118209 jpg
1762850981 rGLC png
leasing png
top view online psychologist concept jpg
toamna jpg
bride putting earrings jpg
calendar ortodox 2018 27 octombrie sfantul dimitrie basarabov jpeg
2150936613 jpg
Gestionarea eficienta a unui credit nevoi personale Sfaturi de baza jpg
7955 jpg
portrait young blonde woman posing jpg
gold aesthetic wallpaper with hand wearing rings jpg
portrait human being depicted with angel wings jpg