Ce fructe te feresc şi îţi cresc rezistenţa în faţa bolilor

1 70386 original jpg jpeg

Fiecare anotimp aduce cu sine afecţiuni şi inconveniente specifice. Totodată, fiecare anotimp oferă şi soluţii pentru îmbunătăţirea stării generale a organismului, întărirea sistemului imunitar şi redobândirea vitalităţii.

Şi,cu atât mai mult,vara este sezonul ideal pentru a profita de remediile naturale pe care fructele şi legumele le oferă.

Sub formă de tarte,salate,în combinaţie cu îngheţată sau shake,fructele reprezintă alegerea cea mai rapidă şi mai sănătoasă pe care o putem integra în meniul de imunizare pentru vara aceasta.

Cireşele sunt considerate superfructe datorită proprietăţilor variate anticancerigene,antiinflamatorii,energizante şi regeneratoare,făcând parte din lista celor mai bogate 20 de alimente bogate în antioxidanţi. Acestea au un nivel ridicat de antocianină,un puternic antioxidant ce neutralizează acţiunea radicalilor liberi,oferă protecţie împotriva infecţiilor şi care ajută la reglarea tensiunii arteriale.

Mai mult,sunt bogate în vitaminele A,C şi fibre şi conţin de 19 ori mai mult betacaroten decât căpşunile şi afinele,fiind adesea recomandate pentru detoxifierea organismului şi,în special,a rinichilor.

Caisele reprezintă o sursă esenţială de fibre şi betacaroten ce asigură stimularea activităţii cerebrale şi protecţie împotriva celulelor canceroase şi a bolilor de inimă. Totodată,datorită nivelului ridicat de fier,potasiu şi mai ales vitamina A,caisele ajută la îmbunătăţirea acuităţii vizuale şi redarea strălucirii pielii.