Ce legumă să consumi gătită ca să previi apariţia cancerului
Unele legume au mai multe beneficii asupra corpului când sunt consumate crude, în timp ce altele au efecte miraculoase dacă se consumă fierte sau coapte.
Aşadar,dacă vrei să beneficiezi la maximum de proprietăţile terapeutice ale morcovilor este indicat să îi consumi fierţi sau copţi,deoarece astfel substanţele active din compoziţia lor au o acţiune benefică multă mai puternică asupra corpului.Când îi consumi gătiţi şi nu cruzi,corpul tău beneficiază de o cantitate mult mai mare de vitamine,minerale şi antioxidanţi. În compoziţia lor se găsesc vitaminele B1,B2,B3,B6,C,K şi acid folic,fosfor,potasiu,magneziu şi antioxidanţi precum carotenoizi,antocianine şi acizi hidroxinamici.Spre deosebire de alte legume care îţi pierd din proprietăţile nutritive prin gătire,în cazul morcovilor fierţi sau copţi,substanţele antioxidante îşi intensifică beneficiile pe care le au asupra organismului.
Care sunt beneficiile consumului constant de morcovi gătiţi
-Reduce riscul apariţiei glaucomului şi cataractei,două afecţiuni oculare frecvente.
-Scade riscul apariţiei cancerului de plămân,mai ales în cazul fumătorilor. De asemenea,consumul morcovilor gătiţi protejează corpul şi de alte tipuri de cancer.
-Protejează vederea atât în cazul copiilor,cât şi al adulţilor.
-Reduce riscul apariţiei infarctului cu până la 40%.
-Stimulează digestia şi buna funcţionare a ficatului.
-Menţine sănătatea inimii şi a vaselor de sânge.
-Întăreşte sistemul imunitar
-Combate diareea şi detoxifică organismul
-Îmbunătăţeşte aspectul pielii.