Ce poţi face din cojile de mere

1 71187 original jpg jpeg

Obişnuieşti să cureţi merele înainte de a le consuma? Uite ce poţi face din cojile de mere pentru sănătatea ta.

Ce poţi face din cojile de mere- Prepară-ţi chipsuri din ele

Coaja mărului abundă în antioxidanţi,care sunt esenţiali pentru sănătatea organismului. Jumătate din cantitatea de vitamina Cpe care o conţine acest fruct se află în coaja lui.

Dacă vrei să consumi o gustare sănătoasă,prepară-ţi chipsuri din coji de mere. După ce le-ai trecut printr-un jet de apă,dă-le prin zahăr brun şi scorţişoară,după care pune-le într-o tavă,în care ai pus în prealabil o hârtie de copt şi bagă-le în cuptor la 150 grade Celsiul.

Ce poţi face din cojile de mere- Fă-ţi un ceai

Când vrei să consumi o băutură delicioasă şi sănătoasă,încearcă această reţetă. Ai nevoie de câteva coji de mere,3-4 căni cu apă,o jumătat de linguriţă de scoţişoară,miere şi o linguriţă de suc de lămâie.

Pune ingredientele într-un vas (cu excepţia mierii) şi fierbe-le aproximativ 15 minute. La final,strecoară lichidul şi după ce s-a mai răcit adaugă mierea.  

Ce poţi face din cojile de mere- Împrospătează aerul din casă

Dacă vrei să îndepărtezi mirosurile neplăcute din casă,foloseşte următorul amestec-câteva coji de mere se pun la fiert cu puţină scorţişoară,lămâie şi ghimbir. Apoi,lasă aroma amestecului preparat să se răspândească în toată casa.