Ce să mănânci ca să eviţi balonarea

1 66612 original jpg jpeg

Multe persoane se trezesc dimineaţa cu mâinile şi picioarele umflate sau cu abdomenul balonat. Cel mai adesea, aceşti oameni nu s-au îngrăşat, ci se confruntă cu reţinerea apei în ţesuturi. Iată ce trebuie să faci pentru a scăpa de astfel de probleme.

Sarea este,în majoritatea cazurilor,responsabilă de balonarea abdominală sau umflarea mâinilor şi picioarelor. Aşa că,pentru a da gust mâncărurilor,poţi recurge la condimente precum menta,rozmarinul sau oregano. De asemenea,evită mezelurile şi sosurile din comerţ deoarece conţin multă sare şi favorizează reţinerea de apă.

“Taie” carbohidraţii şi sarea

Încearcă să elimini din alimentaţie pâinea sau măcar să o reduci cantitativ dacă vrei să ai un abdomen plat. De asemenea,renunţă la produsele de patiserie şi potoleşte-ţi setea cu apă plată sau sucuri naturale dacă vrei să scapi de balonare. 

Guma de mestecat,interzisă

Dacă obişnuieşti să mesteci gumă,încearcă,măcar câteva zile,să renunţi şi vei vedea că balonarea dispare sau măcar se reduce. Când mesteci gumă,involuntar,înghiţi şi aer,iar acesta umflă stomacul. De asemenea,nu face exces de fructe şi legume. Dacă suferi des de balonare,ar fi ideal să nu le consumi ca atare,ci fierte sau să le înlocuieşti cu fructe uscate.

Vezi ce să mănânci ca să eviţi balonarea AICI