Ce să mănânci pentru a fi deşteaptă

Neurodietologia este ştiinţa care se ocupă de conexiunea între alimente, minte şi psihic. Cercetări mai vechi au demonstrat că există o legătură strânsă între meniul zilnic, comportament şi stările emoţionale.
De asemenea,s-a demonstrat că o alimentaţie corectă ne poate ridica inclusiv coeficientul intelectual,ne ameliorează starea psihică şi ne reduce riscul bolilor neurodegenerative.Ca orice organ,şi creierul are nevoie de o alimentaţie proprie. Viteza impulsurilor nervoase este legată de integritatea tecii de mielină,iar lipsa nutrienţilor care compun mielina duce la alterarea transmiterii impulsului nervos.Alimente cu rol constructiv„Neurotransmiţătorii sunt compuşi din aminoacizi care se găsesc în alimente precum carne,peşte,ouă,legume şi brânzeturi. Acetilcolina este unul dintre cei mai importanţi neurotransmiţători,aparţine sistemului nervos parasimpatic şi facilitează digestia şi respiraţia şi încetineşte bătăile inimii. Alimentele cu rol constructiv pentru creier sunt:avocado,banană,muşchiul de vită,cele fermentate,broccoli,varză de Bruxelles,varză,pepene galben,lactate,pui,ulei de seminţe de in,leguminoase,cartofi,somon,spanac,ton,germeni de grâu,ovăz şi citrice", explică nutriţionista Marie Vrânceanu şi dr. Silvio Spinelli, specialist în bioterapii nutriţionale.Ce îţi distruge creierul
- Alcoolul
- Îndulcitorii sintetici
- Coloranţii sintetici
- Sucurile ce conţin cofeină
- Siropul de porumb
- Grăsimile hidrogenate
Află de AICI care sunt alimentele care-ţi oferă o stare de bine!