Ce se întâmplă dacă mănânci banane necoapte

1 68470 original jpg jpeg

Bananele sunt o alegere sănătoasă când vine vorba de fructe. Cu toate acestea, bananele verzi au chiar mai multe beneficii decât cele coapte, spun specialiştii.

De ajutor în dietă

În componenţa bananelor verzi se găseşte amidon rezistent,ce are numeroase beneficii pentru sănătate. Aceasta poate ajuta chiar şi în pierderea în greutate. Alimentele care conţin acest tip de amidon au fibre,care cresc saţietatea. În felul acesta,se consumă mult mai puţine calorii.

Potrivit unui studiu recent,amidonul rezistent din bananele necoapte creşte rata de ardere a grăsimilor prin prevenirea organismului de la utilizarea glucidelor drept combustibil. În cazul în care organismul nu este capabil să ardă carbohidraţi,aceştia se depun,formând depozite de grăsime. Pentru  diabeticii de tip 2,amidonul rezistent contribuie la rezistenţa la insulină. Aceasta previne pătrunderea glucozei în celulele organismului. Prin urmare,în cazul în care această rezistenţă este redusă şi nivelul de zahăr din sânge va fi mai mic.

Bananele verzi,bune pentru sănătatea digestivă

Amidonul rezistent din bananeleverzi ajută la menţinerea sănătăţii tractului digestiv,acţionând drept combustibil pentru bacteriile probiotice. Acestea luptă împotriva bacteriilor rele care pot duce la probleme digestive,cum sunt diareea şi sindromul de colonul iritabil. Atunci când amidonul rezistent este fermentat,creează acizi graşi,care contribuie la menţinerea sănătăţii colonului. Acest lucru poate reduce riscul de cancer de colon. De asemenea,aceşti acizi graşi cresc capacitatea organismului de a absorbi substanţele nutritive din alimente,în special calciu.

Indicate pentru diabetici

Deşi medicii recomandă de obicei suferinzilor de diabetsă evite carbohidraţii,aceştia se referă la carbohidraţii care se digeră rapid. Produsele alimentare sunt clasificate în funcţie de indicele lor glicemic. Indicele glicemic măsoară cât de repede sunt procesate şi „intrate“ în circulaţia sangvină alimentele. Produsele care au un indice glicemic ridicat trebuie evitate,deoarece acestea provoacă creşteri bruşte ale nivelului de zahăr din sânge. Bananele au un indice glicemic scăzut. Cu toate acestea,bananele necoapte au un indice glicemic mult mai mic decât cele coapte.



Recente

shutterstock 1292534521 jpg
shutterstock 551342416 jpg
shutterstock 1010662003 jpg
shutterstock 2077653295 jpg
Taci pentru a evita conflictele  Sursa foto shutterstock 2253955075 jpg
Esti o persoana toxica fara sa stii  Sursa foto shutterstock 1389422705 jpg
Minciuni, obsesie și iluzia fericirii în cartea „Roșu murdar” png
shutterstock 373552009 jpg
shutterstock 2004352769 jpg
shutterstock 2349783369 jpg
shutterstock 2165936661 jpg
Test de personalitate  Esti diplomat sau direct  Sursa foto shutterstock 620872658 jpg
shutterstock 1823248277 jpg
Pierderea timpului are efecte benefice  Sursa foto shutterstock 1829531144 jpg
Ce inseamna acceptarea unui pahar cu apa la interviul de angajare  Sursa foto shutterstock 36868639 jpg
shutterstock 2471109131 jpg
Semne de stres  Sursa foto shutterstock 275235305 jpg
shutterstock 1053889430 jpg
test personalitate jpg
shutterstock 648955570 jpg