Ce se întâmplă dacă mănânci nuci? Efectele se văd după 4 ore

1 68429 original jpg jpeg

Nucile sunt, probabil, unele dintre cele mai vechi alimente cultivate pe planetă. Acestea sunt cunoscute şi apreciate de mai bine de 7.000 de ani î.Hr. Chiar dacă sunt bogate în calorii, conţin foarte multe substanţe nutritive, necesare pentru buna funcţionarea a organismului.

Ce beneficii au după ce le consumi

Consumul regulat de nuci reduce riscul de orice fel de boli,în special de inimă. Vasele de sânge devin mai flexibile,iar nivelul de colesterol se reduce semnificativ. Toate acestea se întâmplă în doar patru ore de la consum. Un studiu recent arată că este nevoie de aproximativ trei linguri de ulei de nuci sau de cinci linguri de nuci pentru a beneficia de proprietăţile lor asupra inimii.

Ţin cancerul la distanţă

Cercetările arată că nucilepot reduce riscul de cancer de prostată cu aproximativ 30-40%. Riscul de cancer de sân este de asemenea redus în mod semnificativ dacă obişnuieşti să consumi nuci în mod curent.

Sunt bogate în antioxidanţi rari

Antioxidanţii au efecte antiîmbătrânire. Nu doar în ce priveşte vârsta,ci şi împotriva îmbătrânirii organelor. Astfel,ajută la combaterea radicalilor liberi.

Ţin greutatea sub control

Greutatea în exces rămâne problema numărul unu de pe aceasta planetă şi,surprinzător,nucile,chiar dacă sunt bogate în calorii,ajută la controlul greutăţii. Aceste fructele oleaginoase  dau senzaţia de saţietate pentru o perioadă mai lungă de timp. Prin urmare,mănânci mai puţin şi rămâi în formă.

Păstrează sănătatea creierului

Pe lângă antioxidanţi,în componenţa nucilor se mai găsesc vitamina E,melatonină,compuşi nueroprotectivi,acizi graşi Omega-3. Acestea susţin funcţionarea şi sănătatea creierului,şi,de asemenea,ajută la îmbunătăţirea memoriei,reducând riscul apariţiei demenţei.

Combat stresul

Nucile şi ulei de nuci ajută la reducerea stresului şi a tensiunii arteriale. Şi asta datorită substanţelor nutritive care se găsesc din abundenţă în ele.