Ce se întâmplă în corp când sari peste mese

1 60230 original jpg jpeg

De câte ori nu ţi s-a întâmplat să sari peste o masă, pentru că erai convinsă că aşa o să slăbeşti? Specialiştii spun că acest obicei este nesănătos. Iată de ce!

Zahărul din sânge scade sub liminta normală

Zahărul este considerat combustibilul organismului,sursa de energie vitală. Dacă sărim peste o masă,nivelul zahărului din sânge scade sub limita normală,afectând performanţa organismului. Atunci când renunţi la micul dejun,prânz sau cină,îţi privezi corpul de energia de care are nevoie pe parcursul zilei sau a doua zi. Scăderea sub limita normală a zahărului din sânge poate duce la senzaţia de oboseală extremă şi ameţeli.Metabolismul încetineşteAtunci când organismul nu-şi mai primeşte energia de care are nevoie,el se restructurează pentru a conserva energia. Sărind peste o masă,metabolismul încetineşte şi încearcă să ajute organismul să fucţioneze în parametri normali. Când mănânci din nou,corpul tău blochează fiecare aliment ingerat,motiv pentru care este foarte greu să pierzi în greutate.

Citeşte şi:

Micul dejun,o masă necesară

Nicio masă fără peşte

Creierul are de suferit

Zahărul din corpul tău foloseşte,pentru a obţine energie,tot corpul,inclusiv creierul. Fără substanţele nutritive de care are nevoie,creierul nu mai funcţionează aşa cum trebuie. Din acest motiv,rişti să nu te mai poţi concentra,să nu mai vezi bine şi eşti iritată.

Ce se întâmplă cu corpul tău după câteva zile în care ai sărit peste mese

Un studiu recent realizat la Spitalul Universitar Aarhus din Danemarca a studiat muşchii oamenilor sănătoşi,după 72 de ore de post. După 3 zile,au descoperit că la bărbaţi muşchii au început deja să slăbească. Chiar şi o perioadă mai scurtă de 3 zile ar putea afecta muşchii cuiva. Săritul peste doar o masă accelerează acest proces.

Renunţarea la o masă nu este niciodată recomandată. Organismul are nevoie de hrană pentru a supravieţui şi să rămână funcţional.