Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci banane coapte sau chiar pătate

1 61460 original jpg jpeg

Îţi plac bananele mai coapte sau chiar pătate? Cercetătorii au descoperit ce efect au acestea asupra corpului, de îndată ce le-ai consumat.

Oamenii de ştiinţă japonezi afirmă că bananele coapte produc o substanţă cunoscută sub numele de factor de necroză tumorală,care are capacitatea de a distruge celulele tumorale şi de a induce necroza acestor.De asemenea,substanţa are şi rolul de a preveni apariţia cancerului,nu doar de a-l combate,prin faptul că stimulează celulele corpului să funcţioneze la parametri normali.Specialiştii susţin că bananele îşi intensifică proprietăţile benefice cu cât sunt mai coapte şi pătate. Tot în cadrul studiului efectuat de către cercetătorii japonezi se arată că în acest stadiu,bananele sunt bune pentru digestie deoarece fructoza din compoziţia lor se absoarbe cu uşurinţă în organism.Cercetarea efectuată a analizat efectele bananelor asupra corpului în comparaţie cu cele ale merelor,ananasului şi perelor. Oamenii de ştiinţă au conchis că în compoziţia bananelor coapte se găsesc cei mai mulţi agenţi anticancerigeni,spre deosebire de celelalte fructe.