Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci 2 banane pe zi
Sursă de minerale şi vitamine, bananele sunt fructe recomandate ca gustare. Potasiul care se găseşte în ele protejează muşchii de crampe, în timp ce carbohidraţii îţi dau suficientă energie pentru a face faţă unei zile stresante. Dar lista beneficiilor acestor fructe nu se opreşte aici...
Tensiunea arterială revine la normal
Pentru că o banană are în jur de 420 mg de potasiu,fructele scad tensiunea arterială ridicată,dacă sunt consumate regulat. Mai mult,bananele reduc apetitul,dau senzaţia de saţietate.
Citeşte şi:Dieta rapidă de 4 zile cu banane şi lapte
Eşti ferită de anemie
Anemiaprovoacă paloare şi oboseală. Ea este rezultatul unei reduceri a celulelor roşii şi a unui nivel scăzut al hemoglobinei din sânge. Bananele conţin fier,care stimulează producţia de celule roşii din sânge,şi vitamina B6,care reglează nivelul de glucoză din sânge,fiind recomandate persoanelor cu anemie.
Ţi se îmbunătăţeşte digestia
Bananele sunt uşor de digerat şi nu irită tractul gastro-intestinal. Amidonul rezistent din banane nu se digeră şi ajunge în intestinul gros,caz în care serveşte ca substanţă nutritivă eficientă pentru bacteriile sănătoase. Aceste fructe pot fi consumate şi de persoanele care au gastrită şi arsuri la stomac.
Citeşte şi:Ce se întâmplă dacă mănânci banane necoapte
Nu mai eşti stresată
Bananeleîţi îmbunătăţesc starea de spirit. Acestea conţin triptofan,un aminoacid esenţial pe care organismul nu îl sintetizează în mod natural şi care trebuie obţinut din surse alimentare. În medie,o banană are aproximativ 27 mg de magneziu. Acest mineral este responsabil pentru inducerea unei stări de spirit bună.
Credit foto:www.eatthis.com
Nu duci lipsă de vitamine
Bananele sunt bogate în vitamina B6. În medie,o banană conţine aproximativ 20% din necesarul zilnic de vitamina B6. Acest lucru ajută corpul să producă insulină,hemoglobină şi aminoacizi,necesari pentru crearea de celule sănătoase. Mai mult,bananele sunt bogate în vitamina C.,important antioxidant care neutralizează radicalii liberi,ajută la menţinerea vaselor de sânge sănătoase şi produce colagen,substanţa responsabilă cu elasticitatea pielii.