Ce se-ntâmplă în corp dacă renunţi la carne

1 69009 original jpg jpeg

Te-ai hotărât să nu mai consumi deloc preparate din carne? În acest caz, trebuie să ştii care sunt efectele pozitive şi negative ale acestui stil de viaţă.

Este posibil să scazi în greutate

Neal Barnard,profesor de medicină la Şcoala de Medicină de la Universitatea George Washington din Washington,DC,SUA şi preşedintele Comitetului Medicilor de Medicină – a pus bazele unui grup pentru a promova o dietă fără carne pentru a pierdere în greutate. Descoperirile sale,publicate recent în „Jurnalul Academiei de nutriţie şi dietetică“,arată că cei care renunţă la carne pot să piardă 7,5 kg. Cu cât  timpul în care nu se consumă carne este mai mare,cu atât mai mare este pierderea.

Se înmulţesc bacteriile bune din intestine

„Organismul are enzime digestive care se ocupă de proteinele,atât cele din carne,cât şi cele din vegetale,şi asta nu se schimbă atunci când nu mai mânancăm carne“,explică Liz Applegate,director de nutriţie şi sport de la Universitatea din California. Cu toate acestea,spune ea,toţi carbohidraţii nedigerabili din sursele de proteine vegetale şi din alte alimente pot modifica profilul bacterian din intestine. Şi oamenii de ştiinţă cred că noii carbohidraţi pot ajuta la creşterea numărului de bacterii sănătoase din intestin. Pentru că poate dura ceva timp pentru tractul intestinal de a se adapta la noul regim alimentar,este posibil să te confrunţi cu balonarea.

Eşti mai ferit de bolile de inimă

În urma mai multor studii,oamenii de ştiinţă au descoperit că decesul,provocat de bolile cardiace ischemice (cauzate de îngustarea severă sau de închiderea arterelor coronare) este cu 24% mai redus la vegetarieni,decât la carnivori.

Este posibil să-ţi pierzi simţul gustului

Zincul este un mineral cu multe funcţii în organism,inclusiv întărirea sistemului imunitar. Dar mineralele,care se găsesc din abundenţă în stridii şi carnea roşie,sunt,de asemenea,esenţiale pentru gust şi auz. Un studiu realizat de specialişti din cadrul Institutului de Sănătate Bioştiinţă de la Universitatea din Tokushima,Japonia,arată că deficienţa de zinc este un factor predominant în spatele deprecierii gustului. În timp ce fasolele,nucile,cerealele integrale şi produse lactate oferă zinc,acidul fitic din cerealele integrale,seminţe,fasole şi legume poate interfera cu absorbţia de zinc. Ca urmare,vegetarienii ar putea avea nevoie cu 50% mai mult zinc decat carnivorii. Recomandarea zilnică pentru femei este de 8 miligrame de zinc.



Recente

shutterstock 2395327839 jpg
Ce profesie ti se potriveste in functie de modul in care iti incrucisezi bratele  Sursa foto shutterstock 2462734087 jpg
Gaselnita care te ajuta sa alegi un filtru de ulei singura fara ajutor masculin (1) jpg
Ce trebuie sa stii despre Lasata secului  Sursa foto shutterstock 2253537285 jpg
shutterstock 1458528509 jpg
shutterstock 2530319391 jpg
shutterstock 690061417 jpg
Sfintii Mihail si Gavriil  Sursa foto Doxologia jpg
shutterstock 1703969782 jpg
Memoria iti joaca feste  Nu sari peste acest pas din rutina de dimineata  Sursa foto shutterstock 283065242 jpg
Iluzie optica  Ai o gandire rationala sau emotionala  Sursa foto mia yilin TikTok jpg
shutterstock 2445908607 jpg
Semne prin care corpul iti cere o pauza  Sursa foto shutterstock 2199052579 jpg
shutterstock 2427040417 jpg
shutterstock 1469273255 jpg
Test  Cat de empatic esti  Sursa foto shutterstock 304371794 jpg
shutterstock 2459079871 jpg
credit online rapid buget strategii financiare jpg
Secretele celor care isi pastreaza calmul  Sursa foto shutterstock 2249785429 jpg
Semne ca ai un IQ peste medie  Sursa foto shutterstock 2230643979 jpg