Ceaiul de busuioc protejează rinichii

1 74742 original jpg jpeg

Busuiocul este o plantă parfumată care a fost folosită de sute de ani în bucătărie, precum şi în medicina alternativă. Pe lângă faptul că ceaiul de busuioc este foarte bun atunci când suferi de indigestie, el mai ajută şi la ameliorarea durerilor de cap.

Busuiocul este bogat în uleiuri esenţiale,antioxidanţi şi alte substanţe nutritive,făcându-l excelent pentru sănătatea ta în multe feluri. Deoarece ceaiul de busuioceste una dintre cele mai bune modalităţi de a profita de el,iată de ce ar trebui să bei zilnic câte o ceaşcă de ceai.

Îmbunătăţeşte sistemul respirator

Proprietăţile antibacteriene,detoxificante şi antiinflamatorii ale busuiocului curăţă căile respiratorii,eliminând toxinele care provoacă dezvoltarea afecţiunilor. În plus,busuiocul are efect expectorant,îmbunătăţeşte sistemul imunitar şi este recomandat atunci când eşti răcită sau ai gripă.

Citeşte şi:Apa de ananas curăţă ficatul şi colonul! Vezi ce beneficii mai are

Protejează rinichii

Efectul diuretic al acestui ceai este îl face ideal pentru îmbunătăţirea funcţiei renale,dar şi pentru eliminarea fluidelor şi toxinelor care se găsesc în ţesuturile renale. În plus,antioxidanţii săi previn distrugerile oxidative şi acumularea toxinelor,reducând astfel riscul de apariţie a pietrelor la rinichi şi a bolilor cronice.

Previne infecţiile orale

Compuşii antimicrobieni din ceaiul de busuioc constituie o barieră protectoare împotriva microbilor care cauzează infecţii orale şi bolile. În plus,ei curăţă gura şi elimină reziduurile alimentare care se pot acumula,fiind cele care permit înmulţirea bacteriilor. Este chiar un remediu în combaterea respiraţiei urât mirositoare.

Combate durerea de cap

Ceaiul de busuioc este soluţia eficientă pentru combaterea durerilor de cap. Proprietăţile antiinflamatoare şi calmante îmbunătăţesc oxigenarea celulară şi circulaţia sangvină. Pentru a evita durerile de cap,bea ceai de busuioc în fiecare dimineaţă.

Citeşte şi:Ce se întâmplă dacă mănânci banane zilnic

Îmbunătăţeşte digestia

Busuiocul este foarte bun pentru digestie,prevenind durerea de stomac,gazele excesive şi inflamaţia. Prin consumul de ceai ajuţi bacteriile intestine sănătoase şi elimini deşeurile. În plus,este un remediu excelent pentru indigestie,deoarece ţine sub control producţia de acizi gastrici din stomac.Recente

animal de companie jpg
Test de personalitate Ce vezi prima oara Sursa foto Abmeyerwood jpg
misofonie jpg
Relatie toxica Sursa imagine shutterstock 1340850398 jpg
om încăpățânat sursa  Shutterstock jpg
corpul uman sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 1081879181 jpg
TEST Ce vezi prima oara iti arata ce profesie ti se potriveste Sursa foto shutterstock 55338187 jpg
Astenie de primavara jpg
dezlegare la vin shutterstock 1347135425 jpg
Floarea preferata dezvaluie un secret al personalitatii tale Sursa foto Unsplash jpg
Semnificatia trandafirului jpg
oameni fericiti jpg
boala oaselor fragile jpg
victoriabank md@clickpentrufemei ro jpg
stres jpg
TEST Animalul pe care l alegi iti dezvaluie defectele Sursa foto jagranjosh com jpg
Trei metode de identificare a partenerilor utili pentru afacerea ta min jpg
persoană care încearcă să se relaxeze la muncă imagine shutterstock 2198777181 jpg
Care sunt punctele tale forte Sursa imagine shutterstock 1619843515 jpg