Ceaiul verde ┼či cerealele integrale echilibreaz─â glicemia

1 64373 original jpg jpeg

Noi cercet─âri f─âcute ├«n domeniul nutri┼úiei au demonstrat c─â al─âturi de alimente care con┼úin amidon ÔÇô covrigi, cereale integrale, p├óine pr─âjit─â ÔÇô ceaiul verde poate s─â reduc─â nivelul de zah─âr din s├ónge.

O echip─â de nutri┼úioni┼čti,profesori la Universitatea Pennsylvania SUA,a f─âcut teste pe cobai privind efectele ceaiului verde. Pe parcursul cercet─ârii,s-a observat c─â o combina┼úie de ceai verde cu alimente cu amidon scade glicemia.

Potrivit edi┼úiei online a Sciencedaily.com,doza pe care au folosit-o nutri┼úioni┼čtii corespunde la om cu jum─âtate de can─â cu ceai verde,care s-a dovedit a avea beneficii extraordinare,datorit─â unei substan┼úe chimice con┼úinute,galat de epigalocatechin─â (EGCG):

-sc─âderea glicemiei

-fluidizarea sângelui

-stoparea răspândirii virusurilor care produc răceală sau gripă

Substan┼úa aceasta din ceaiul verde ac┼úioneaz─â cu un plus de eficien┼ú─â al─âturi de amidon. Cum? O enzim─â numit─â alfa amilaz─â,care este eliberat─â la nivelul gurii ┼či al pancreasului,transform─â amidonul ├«n glucoz─â. EGCG,substan┼úa din ceaiul verde,inhib─â tocmai acest proces ┼či reduce activitatea alfa amilazei cu 34%,implicit ┼či glicemia.

Cercetarea nutri┼úioni┼čtilor americani ├«ncurajeaz─â pe cei care ┼čtiu c─â au un nivel ridicat al glicemiei s─â includ─â ├«n meniul de la masa de diminea┼ú─â ceaiul verde ┼či cerealele,p├óinea pr─âjit─â,covrigii.

Atenţie!

Tot nutri┼úioni┼čtii care au realizat studiul atrag aten┼úia c─â nu trebuie ad─âugat zah─âr ├«n ceaiul verde,pentru c─â anuleaz─â efectul ceaiului de sc─âdere a nivelului de glucoz─â.Recente

refuz   nu   shutterstock 2124337634 jpg
Tik Tok jpg
Sfintii Petru si Pavel shutterstock 1852640023 jpg
femeie tanara interviu job ingrijorata dec 3 2010 6 42 pm jpeg
DSC 0243 jpg
Cum po┼úi avea un p─âr bogat ┼či s─ân─âtos, chiar dac─â ├«l coafezi zilnic jpeg
Parinti imaturi  jpg
inghetata foto shutterstock
gandac de bucatarie shutterstock 1102601966 jpg
sport jpg
pasta de dinti   shutterstock 1294381117 jpg
shutterstock 1358046383 jpg
Carne jpg
carton 1 png
Baterie descarcata jpg
Tigare electronica jpg
Narcisism jpg
Rusalii shutterstock 2151194551 jpg
Intalnire jpg
muzica casti shutterstock