Ceaiuri care se beau cu lapte
Ceaiurile sunt poate cele mai bune suplimente naturale nutriţionale, iar asta ne spun chinezii cu o vastă cultură a ceaiului, dar şi tradiţia românească, unde încă se cunosc beneficiile ceaiurilor asupra sănătăţii omului.
Ceaiurile sunt clasificate în mai multe tipuri,printre care şi cele amare. Aceste ceaiuri,deşi sunt destul de greu de suportat,aduc cele mai multe beneficii organismului. În unele culturi europene,ceaiurile amare au fost scoase din alimentaţie,iar în altele au fost amestecate cu lapte,pentru a da o aromă mai bună şi a ameliora din amăreala naturală.
Ceaiuri care se beau cu lapte – ceaiul negru cu lapte,un deliciu britanic
De ce sunt atât de bune ceaiurile amare,precum ceaiul negru,ceaiul de pelin,de rădăcină de genţiană,de rădăcină de brusture,talpa-gâştei? Deoarece acestea detoxifică sângele şi limfa,stimulează ficatul şi vezica biliară,elimină colesterolul din vene şi artere,alcalinizează sângele şi alte fluide ale sângelui,au efecte antibiotice,antivirale şi antiparazitare,stimulează secreţiile digestive şi măresc gradul de asimilare a substanţelor nutritive.