Cei mai buni înlocuitori pentru cafea

1 65988 original jpg jpeg

Multe persoane au nevoie de o ceaşcă, sau mai multe, de cafea pentru a începe ziua cu forţe proaspete. Dacă vrei să mai renunţi la cofeină, iată care sunt cei mai buni înlocuitori pentru cafea!

 Înlocuitori pentru cafea-Ceaiul de păpădie

Este cel mai apropiat la gust de aroma cafelei proaspăt făcute. Dacă coci rădăcina de cicoare,o zdrobeşti şi o amesteci cu florile de păpădie,vei obţine o licoare nu doar delicioaă,ci şi sănătoasă. Ceaiulde păpădie poate fi combinat cu lapte,miere şi zahăr şi susţine activitatea ficatului,în special după ce ai petrecut câteva nopţi la rând.

Înlocuitori pentru cafea-Ceaiul rooibos

Este un excelent înlocuitor al cafelei,deosebit de aromat. Pentru o consistenţă mai cremoasă îl poţi amesteca cu lapte. Pe lângă faptul că te va încărca cu energie de la primele ore ale zilei,are rolul de a fortifica sistemul imunitar şi astfel vei ţine la distanţă multe afecţiuni.

 Înlocuitori pentru cafea-Ciocolata caldă

Dacă nu poţi renunţa în niciun chip la gustul şi consistenţa cafelei,încearcă ciocolatacaldă. Este mult mai bogată în calorii decât o cafea,dar dacă apelezi al câteva mici artificii,te vei bucura de o aromă întensă,fără să-ţi pui în pericol silueta. De exemplu,pune în ea lapte cât mai degeresat şi renunţă la frişcă. O poţi îndulci cu extract de stevie în loc de zahăr sau cu miere.

 Înlocuitori pentru cafea-Ceai verde

Îţi poţi lua o parte din mult căutata porţia zilnică de cofeină dintr-o ceaşcă de ceai verde. Dacă nu-ţi place simplu,poţi încerca varianta aromatizată cu iasomie,vanilie sau ananas. Ceaiul verde este îmbogăţit cu antioxidanţi,o barieră în calea nocivilor radicali liberi.

 Înlocuitori pentru cafea-Chai

Un înlocuitor al cafelei mai puţin cunoscut la noi este chai. Este una dintre băuturile preferate ale indienilor,dar pe care o poţi prepara şi tu. Ai nevoie doar de ceai negru,lapte şi condimente după gust:scorţişoară,ghimbir sau cardamom. Are o consistenţă cremoasă,fiind o alternativă ideală pentru ceaşca de cafea de după-amiază.