Cel mai sănătos şi delicios mic-dejun

1 65948 original jpg jpeg

Dacă nu ştii ce să mai mănânci la masa de dimineaţă, îţi propunem o reţetă care pe lângă faptul că este delicioasă, are câteva beneficii asupra corpului - întăreşte sistemul imunitar, redă strălucirea podoabei capilare şi te ajută să slăbeşti.

Acest mic-dejun este uşor din punct de vedere caloric şi se prepară cu uşurinţă. Dacă alegi să consumi acest mic-dejun zi de zi,vei simţi încă din primele zile efectele benefice pe care le oferă corpului. 

De ce ingrediente ai nevoie:

1 pahar cu iaurt

1 lingură de pectină de mere

1 lingură de miere

40-50 de grame de nuci pisate

1-2 linguriţă de scorţişoară

30 de picături de propolis

3 linguri de terci de ovăz

o mână de fructe uscate,la alegere

Cum se prepară

Iaurtul cu pectina se amestecă de seara şi se lasă la frigider până a doua zi,dimineaţa,când se adaugă şi restul ingredientelor.

În timp ce te pregăteşti să mergi la serviciul,lasă amestecul să ajungă la temperatura camerei pentru ca terciul de ovăz să se amestece bine cu iaurtul.

Extra-info:Cum se prepară pectina în casă

Ai nevoie de 1 kg de mere şi de 250 ml de apă.

După ce ai spălat bine merele,curăţă-le de coajă,taie-le în bucăţele şi apoi pune apa la fiert. După ce a început să fiarbă,adaugă merele şi lasă-le 30 de minute. La final,merele se pisează bine până când obţii o compoziţie cremoasă. Amestecul se depozitează într-un borcan steril care se ţine într-un loc răcoros şi uscat.

Credit foto:www.livetravelenjoy.com.