Cel mai sănătos tip de carne de pasăre

1 72957 original jpg jpeg

Fie că este vorba de carne de pui, de curcan, de gâscă sau de raţă, toate acestea aduc beneficii sănătăţii. În funcţie de preferinţe, dar şi de indicaţiile medicului poţi alege sortimentul de carne care să-ţi completeze meniul. Noi îţi spunem care este cel mai sănătos tip de carne de pasăre!

Cel mai sănătos tip de carne de pasăre:  de pui

Dacă este gătită în mod sănătos (la grătar,la abur sau la cuptor),carnea de pui nu îţi pune în pericol sănătatea,întrucât este săracă în grăsimi (dacă este curăţată de piele şi grăsime),dar este bogată în proteine necesare pentru o bună funcţionare a organismului.

Totuşi,ai grijă la modul în care o prepari! Dacă este prea arsă,carnea de pui poate conţine unele substanţe nocive cauzatoare de cancer.

Pieptul este partea cea mai slabă în grăsimi,el având mai puţin de jumătate din grăsimea unei fripturi degresate de vită. Inclusă în dietă,carnea de pui este o bună sursă de proteine,de aceea nu trebuie să lipsească din alimentaţia copiilor,mai ales în perioada de creştere,cât şi din cea vârstnicilor deoarece protejează împotriva pierderii osoase.

Citeşte continuarea articolului pe CLICK SANATATE