Cele mai bune 3 infuzii medicinale recomandate pentru a fi băute seara

1 72108 original jpg jpeg

Ce este mai bun şi delicios, decât prepararea unei infuzii foarte fierbinte de ceai, chiar înainte de a merge la culcare. Alege cana ta preferată, stai pe canapea cu o carte bună şi savurează acest remediu medicinal.

Consumarea de ceai seara,nu numai că te vei bucura de un somn mai odihnitor,ci te vei trezi cu mai multă energie a doua zi şi o să fii mai puternică,dacă alegi plantele naturale.

Iată care sunt aceste 3 infuzii recomandate:1. Infuzie de balsam de lămâie şi rozmarin

Aroma este deliciosă. Această infuzie este ideală pentru a fi pregătită cu o oră înainte de a merge la culcare,dar ştii de ce este bine să-l bei înainte de a te culca? Lămâia balsam este una dintre cele mai cunoscute remedii naturale care te relaxează,din câte există.  Este bună,cu un gust plăcut,şi,în acelaşi timp,combinată cu alte plante medicinale,din care cel mai bun este rozmarinul. Un alt aspect important al balsamului de lămâie este că îmbunătăţeşte digestia.

Rozmarinul este unul dintre plantele medicinale cele mai eficiente pe care le avem pentru a ajuta imunitatea,şi în acelaşi timp,pentru a ne relaxa. Dacă te obişnuieşti să bei acest ceai în fiecare seară înainte de a te culca,vei observa că încetul cu încetul,nu o să mai răceşti aşa de repede. Acesta este bogat în vitamina C,care este benefic pentru toată lumea,în special pentru femei.

Ingrediente

-15 g de balsam de lămâie

    

-15 g de rozmarin proaspăt

-un pahar de apă,200 ml

    

-1 lingură de miere

Mod de preparare

Începe prin a spăla rozmarinul proaspăt,pe care îl pui în apă la fiert într-un ibric. Odată ce apa a început să fiarbă,adaugă rozmarinul şi balsamul de lămâie. Se lasă la fiert 15 minute,după care îl mai laşi10,pentru infuzie. Urmărul pas este să alegi cana preferată,în care pui o lingură de miere şi ceai,în care amesteci bine,şi este gata de băut,aşa că bucură-te de el.

2. Infuzie de flori de tei şi cimbru

Aceasta este,fără îndoială,una dintre cele mai bune medicamente pe care le poţi bea pe timp de noapte. Combinaţia de flori de tei şi cimbru este ideală pentru a curăţa corpul şi de a consolida sistemul imunologic.

Cimbru are o componentă medicament numită timol,care acţionează ca anti-bacterii,antiseptic şi anti-ciupercă. Toate acestea ne vor ajuta cu adevărat pe timp de noapte pentru că atunci când dormim este exact atunci când corpul funcţionează pentru curăţare şi detoxifiere. Astfel,va oferi un ajutor extra,care va consolida apărarea în mod natural. De asemenea,este de remarcat faptul că florea de tei este o plantă balsamică,perfectă pentru a te ajuta să ai un somn bun.

Ingrediente

-15 g de flori de tei

    

-15 g de cimbru proaspăt

    

-un pahar de apă,200 ml

    

-1 lingură de miere

 Mod de preparare  

Este foarte simplu. Începe,ca de obicei,prin fierberea paharului cu apă. Odată ce fierbe,se adaugă florile de tei şi cimbru proaspăt,pe care le-ai spălat anterior bine. Lasă-le să fiarbă 15 minute,apoi se lasă să facă infuzie 10 minute. Pune ceaiul în cana ta preferată şi adaugă lingura de miere. Bea câte o înghiţitură şi bucură-te de moment.

  3. Infuzie de salvie şi lavandă    

Acest ceai este delicios şi medicinal,în acelaşi timp. Şi este una dintre cele mai bune medicamente care se bea seara. Atât salvia,cât şi lavanda sunt două plante cunoscute că relaxează tensiunea din muşchi,perfectă pentru zilele în care vii obosită de la muncă,cu dureri de cap sau de gât. După 20 de minute după ce ai băut acest ceai,vei vedea efectele. Te vei simţi mai bine.

Ambele sunt antiinflamatorii,ideale pentru alinarea durerilor produse de artrită sau reumatism. Sunt o combinaţie benefică,care te ajută să dormi mai bine,care atenuează disconfortul asociat cu dureri.

  Ingrediente    

-15 g de lavandă

    

-15 g de salvie

    

-un pahar de apă,200 ml    

-1 lingură de miere

Mod de preparare

Se procedează la fel ca şi la celelalte două. Strecoară ceaiul,alege o carte bună,lasă telefonul deoparte şi relaxează-te. Vei dormi aşa de bine,încât nu vei simţi nicio durere,pentru că ceaiul şi-a făcut efectul.