Cele mai bune alimente înainte de culcare

1 75028 original jpg jpeg

Este în regulă să iei o gustare înainte de culcare, mai ales dacă au trecut multe ore de la cină. Aceasta te va împiedica să mergi la culcare flămând, lucru care te-ar face să nu dormi bine.

Acum că ai aflat că este în regulă să mânânci înainte de culcare,nu este indicat să goleşti cutia cu îngheţată sau castonul cu lasagna. Alimentele sărate sau grase îngreunează digestia pe timpul nopţii. La fel,orice mâncare condimentată sau acidă,precum sosul de roşii sau citricele,care produc arsuri stomacale. În plus,deşi îngheţata este mâncată de multe persoane noaptea târziu,zahărul pe care îl conţine face să crească energia corpului sau starea de alertă care împiedică somnul.

Vechiul obicei despre băutul unui pahar cu lapte cald înainte de culcare,nu este un mit. Lichidele calde te fac somnoros prin creşterea temperaturii corpului. De asemenea,produsele lactate conţin triptofan plus calciu,pentru a determina un somn liniştit.

Gustarea ideală înainte de culcare este de aproximativ 200 calorii şi este o combinaţie de carbohidraţi şi câteva proteine. Te ajută cel mai bine să dormi liniştit.

Triptofan

Un aminoacid care creşte somnolenţa şi ajută corpul să producă serotonină,hormonul fericirii,care te face să te simţi calm şi să dormi bine. Are cel mai bun efect atunci când stomacul e gol sau nu sunt prea multe proteine în organism. Astfel,cu o felie de carne de curcan efectul este obţinut. Triptofanului îi ia aproape o oră ca să ajungă la creier,deci planificaţi-va cu grijă ora gustării. Cele mai bune surse de somn:grâu integral şi seminţe.

Melatonina

Această substanţă se găseşte în mod natural în unele alimente. Cele mai bune surse de melatonină pentru somn:ovăzul şi cireşele.

Calciu

Calciul poate transforma triptofanul în melatonină. Acesta este important şi pentru impulsurile nervoase,iar o lipsă a lui poate întrerupe somnul. Cele mai bune surse de calciu pentru a dormit linistit:iaurtul şi lapte degresat.

Magneziu

Te ajută să scazi producţia de cortizon,hormonul stresului,care împiedică un somn bun. El mai împiedică şi producerea de crampe musculare pe timpul nopţii. Alimente indicate pentru a dormi bine:migdalele şi tărâţele de cereale.

Potasiu

Este important în prevenirea crampelor musculare şi în sindromul picioarelor neliniştite care te împiedică să adormi. Cele mai bune surse pentru somn:bananele şi cartofii dulci.

10 gustări potrivite înainte de culcare

Fulgi de ovăz cu felii de banane

Fasole chinezească

Floricele de porumb

Cereale

Tărâţe din cereale cu lapte de soia

Biscuiţi din grâu integral cu humus

Seminţe de dovleac prăjite

Smoothie de cireşe (cireşe îngheţate cu lapte degresat)

Iaurt degresat cu seminţe

Pâine integrală cu unt de arahide

O cană cu ceai de muşeţelRecente

psiholog jpg
Cum sa scapi de stres in opt secunde Sursa foto shutterstock 1771976678 jpg
Test Care fata e mai atragatoare Sursa foto Pixabay si Shutterstock jpg
sezon estival jpg
vise jpg
Test Alege 3 animale Sursa foto shutterstock 2156214857 jpg
De ce vezi adesea 1111 Sursa foto shutterstock 285177449 jpg
protectie spirituala jpg
Ce senzatii fizice dau diverse emotii Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului Tapping EFT Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
cristaloterapie jpg
Somatizarea emotiilor jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg