Cele mai bune fructe care reduc nivelul grăsimilor din sânge

1 63924 original jpg jpeg

Dacă nivelul grăsimile din sânge este ridicat, există un risc destul de mare de a te confrunta cu afecţiuni cardiovasculare periculoase. Însă, consumul anumitor fructe te ajută să-ţi menţii sănătatea inimii şi a vaselor sangvine.

Afinele

Pe lângă faptul că reduc inflamaţiile din corp,afinele joacă un rol major în reducerea colesterolului din sânge,dar şi în arderea grăsimilor din corp.

Strugurii

Alături de fibre,strugurii conţin şi alte substanţe care reduc colesterolul „rău” din sânge cu până la 14% dacă sunt consumaţi în mod constant. 

Portocalele

Pectina,un tip de fibră insolubilă din compoziţia portocalelor,opreşte absorbţia colesterolului în sistemul digestiv şi,implicit,în sistemul sangvin.

Lămâile

Şi acestea conţin pectină,însă abundă şi în vitamina C. Acest antioxidant important,care pe lângă alte beneficii pe care le are asupra corpului,ţine sub control şi nivelul colesterolului din sânge.

Grepfrutul

Un alt fruct care s-a dovedit a fi eficient în reducerea nivelului total al colesterolului din sistemul sangvin este grepfrutul. În plus,acest fruct stimulează şi arderea depozitelor de grăsime din corp,contribuind astfel la reducerea greutăţii corporale.