Cele mai bune surse de vitamina E

1 79271 original jpg jpeg

Uleiul de floarea soarelui, seminţele de bumbac, uleiul de cocos sunt foarte bogate în conţinutul de vitamina E. La fel sunt toate uleiurile obţinute prin presare la rece, bineînţeles, nerafinate. Acestea pot fi adăugate în mâncare, de preferat, la sfârşitul timpului de gătire.

Alunele

Au 24,9 miligrame de Vitamina E la 95 de grame. Sunt foarte generoase în conţinutul de vitamina E. sunt, de asemenea, foarte bogate în fibre şi reglează orice problemă digestivă. Chiar şi laptele de alune are multă vitamina E. Untul de arahide are 23,3 mg de vitamina E la o porţie de 258 de gr. deşi foarte caloric, untul de arahide conţine şi fibră. E bogat în magneziu şi are grăsimi bune.

Alunele de pădure

Au 17,3 mg la 115 g. Bogate în vitamina B şi folaţi, magneziu, calciu şi potasiu. Se pot adăuga în orice fel de salate.

Seminţele de floarea soarelui au 15,3 mg la 46 de g. Sursă excelentă de vitamina E, extrem de bogate în magneziu, îndepărtează oboseala cronică şi luptă împotriva cancerului şi a bolilor de inimă.

Mugurii de pin

Au 12,6 mg la 135 g şi au, pe lângă vitamina E, concentraţii mari de magneziu. Se adaugă la paste sau la salate.

Caisele uscate

Sunt o sursă moderată de fibre, de vitamine esenţiale, printre care şi vitamina E. reglează colesterolul şi digestia şi îmbunătăţesc starea pielii.

Se adaugă în salatele de fructe.

Avocado

Are 3,1 mg la 150 g.

Cea mai sănătoasă sursă de vitamina E, cel mai cremos fruct, sursă de acizi graşi mononesaturaţi. Se adaugă în salate sau se zdrobeşte pentru sosul guacamole.

Kiwi

Conţine 2,6 mg la 177 g. Conţine vitamina C, care întăreşte starea sistemului imunitar. Serotonina induce somnul. Se adaugă în iarturi sau la salate.

Ardeii graşi roşii sau verzi

Au 2,4 mg de vitamina E la 149 g. Conţin luteină şi zeaxantină, doi antioxidanţi care contribuie la starea de sănătate a ochilor. Previn anemia. Se includ în salate sau omlete.

Papaya

Are 1 mg de vitamina E la 140 g. Proprietăţile antioxidante previn numeroase boli. Combate inflamaţia şi indigestia.

Seminţele de muştar

Conţin 1,1 mg de vitamina E la 56 de grame. Foarte hrănitoare, sunt foarte bogate în vitamina E, folaţi, vitaminele A,C şi K. .

Broccoli

Are 0,7 mg la 91 g. E sursă foarte bogată de vitamina E, C şi K. Ajută la optimizarea stării de sănătate a oaselor şi pielii.

Vitamina E e foarte bună pentru sănătatea inimii. Echilibrează nivelul colesterolului şi luptă împotriva stresului oxidativ. Izomerii de tocotrienol previn ateroscleroza. Luptă împotriva inflamaţiilor de la nivelul pielii. Accelerează cicatrizarea rănilor şi e foarte indicată în tratamentul eczemelor, arsurilor, psoriazisului. Prelungeşte viaţa celulelor, protejează împotriva cancerului.

Are rol în formarea celulelor roşii şi în buna funcţionare a muşchilor şi e de folos în perioadele de efort fizic.



Recente

femeie antreprenor magazin flori 8279013 jpg
vitaly gariev WHXI5Ciuu0c unsplash jpg
De ce e numit Sfantul Apostol Andrei ocrotitorul Romaniei  Sursa imagine shutterstock 524363197 jpg
tinctura de usturoi beneficii jpeg
photorealistic style clouds woman jpg
Cele mai recomandate scaune auto pentru copii în 2025 jpg
copil strange monede intr un borcan 7118209 jpg
1762850981 rGLC png
leasing png
top view online psychologist concept jpg
toamna jpg
bride putting earrings jpg
calendar ortodox 2018 27 octombrie sfantul dimitrie basarabov jpeg
2150936613 jpg
Gestionarea eficienta a unui credit nevoi personale Sfaturi de baza jpg
7955 jpg
portrait young blonde woman posing jpg
gold aesthetic wallpaper with hand wearing rings jpg
portrait human being depicted with angel wings jpg
pexels yankrukov 7233912 jpg