Cele mai bune vitamine şi minerale pentru pierderea în greutate

1 70098 original jpg jpeg

Poate nu ştiai, dar, pe lângă un regim corespunzător şi exerciţii fizice regulate, şi vitaminele au un rol important în dietă. Află care sunt cele mai bune vitamine şi minerale pentru pierderea în greutate!

Complexul de vitamine B

Grupul de vitamine B este format din opt vitamine,fiecare cu un rol distinct în buna funcţionare a organismului. Ele ajută organismul să transforme carbohidraţii în energie. De asemenea,contribuie la detoxificarea ficatului,îmbunătăţesc digestia şi ajută la asimilarea grăsimilor sănătoase. În acelaşi timp,reduc nivelul de stres,o cauză frecventă a mâncatului excesiv.

Vitamina D

Studiile efectuate pe cei care-şi doresc să slăbească au dovedit că cei care luat suplimente de vitamina D slăbeau mai mult decât cei care nu luau. Şi asta deoarece vitamina Dîmbunătăţeşte asimilarea calciului,care ajută la pierderea în greutate.

Vitamina C

Pe lângă faptul că întăreşte imunitatea,vitamina C creşte rezistenţa la efort a persoanelor care fac exerciţii fizice. Astfel,vei putea obosi mai greu şi vei lucra mai mult în sală sau vei alerga mai mult în parc. De asemenea,s-a demonstrat că cei care au nivelul scăzut de vitamina C în organism au metabolismul leneş,ceea ce duce la acumularea de kilograme nedorite.

Crom

Ai nevoie de acest mineral deoarece are un rol esenţial în transformarea grăsimilor şi a carbohidraţilor în energie şi nu în depozite adipoase. Alături de insulină,transformă şi glucoza din sânge în energie,un impuls pentru a slăbi mai repede.

Zinc

Pentru ca tiroida să funcţioneze corespunzător ai nevoie de zinc,care are grijă şi ca organsimul tău să producă suficientă insulină. Împreună,ele elimină centimetrii nedoriţi din talie prin accelerarea metabolismului.

Magneziu

Deficienţa de magneziu a fost asociată cu creşterea în greutate prin transformarea grăsimilor în celule adipoase. Joacă un rol important şi în ceea ce priveşte buna hidratare a organsimului sau a producerii de energie. În acelaşi timp,stabilizează rata metabolică,aşadar vei consuma tot ceea ce mănânci.Recente

psiholog jpg
Cum sa scapi de stres in opt secunde Sursa foto shutterstock 1771976678 jpg
Test Care fata e mai atragatoare Sursa foto Pixabay si Shutterstock jpg
sezon estival jpg
vise jpg
Test Alege 3 animale Sursa foto shutterstock 2156214857 jpg
De ce vezi adesea 1111 Sursa foto shutterstock 285177449 jpg
protectie spirituala jpg
Ce senzatii fizice dau diverse emotii Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului Tapping EFT Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
cristaloterapie jpg
Somatizarea emotiilor jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg