Cele mai dăunătoare alimente pentru stomac

1 78854 original jpg jpeg

Când mâncăm, ne ghidăm în general după gusturi, fără să ne gândim şi la sănătatea organismului. Există unele alimente care pe cât sunt de gustoase, pe atât sunt de dăunătoare pentru stomac. Află care sunt acestea! 

Carne procesată

Are foarte multe calorii şi grăsimi saturate. Nu este numai grea de digerat pentru stomac, dar poate duce, în timp, la afecţiuni cardiace grave, printre care şi accidentul vascular cerebral. Carnea procesată nu conţine fibre, motiv pentru care nu ajută digestia şi poate rămâne blocată în intestine.

Cartofi prăjiţi

Cartofii prăjiţi suprasolicită stomacul, provocând reflux gastric şi senzaţie de arsuri la nivel digestiv. Nutriţioniştii sunt de părere că alimentele prăjite se aseamănă cu cele procesate prin faptul că sunt la fel de greu de digerat, din cauza conţinutului ridicat de grăsimi. Cartofii prăjiţi se încadrează în lista alimentelor nesănătoase, mai ales pentru copii.

Produse de patiserie

Prea mulţi carbohidraţi pot da peste cap echilibrul florei intestinale şi pot declanşa inflamaţii la nivelul tractului digestiv. În produsele de pastiserie, există o mulţime de grăsimi nesănătoase şi carbohidraţi, iar gustul este dat de aditivii alimentari. Consumul lor pe o perioadă îndelungată poate duce la ulcer stomacal.

Lactate

Cum ai nevoie de calciu în alimentaţia de zi cu zi, cele mai la îndemână surse sunt laptele sau brânzeturile. Insă pentru persoanele cu intoleranţă la lactoză, aceste produse pot cauza diaree, balonări sau crampe.

Alcoolul

Băuturile alcoolice relaxează corpul, dar, în acelaşi timp, şi esofagul, ceea ce duce la un reflux de acid gastric şi la dureri abdominale. Consumul de alcool inflamează pereţii stomacului, astfel anumite enzime nu pot fi produse şi nutrienţii rămân neabsorbiţi. Prea mult alcool cauzează diaree şi crampe. Este indicat să nu se consume mai mult de două pahare de alcool pe zi pentru bărbaţi şi unul pentru femei.

Sursă foto: www.netdoctor.co.uk