Cele mai eficiente alimente pentru sănătatea ficatului

1 69985 original jpg jpeg

Funcţia hepatică joacă un rol esenţial în buna funcţionare a sistemului digestiv, stimulând arderea grăsimilor şi prevenind balonarea şi constipaţia. Iată care sunt cele mai eficiente alimente pentru sănătatea ficatului!

Un ficat care nu funcţionează corespunzător poate fi responsabil de apariţia unor boli precum diabetul,artrita,hipertensiune şi afecţiuni autoimune. De asemenea,apar dereglările hormonale care duc la dureri de cap,depresie şi schimbări bruşte de dispoziţie.

Cele mai eficiente alimente pentru sănătatea ficatului. Apa

Pe lângă oxigen,organismul tău are nevoie de apă şi de substanţe nutritive pentru a supravieţui. Deoarece apa spală substanţele toxiceşi alte substanţe de care organismul tău nu are nevoie,te simţi plin de energie şi alert atunci când te hidratezi corespunzător. În general,ai nevoie între 8 şi 10 pahare de  apă pe zi,însă nu depăşi această cantitate,deoarece apa în exces poate face mai mult rău decât bine. De asemenea,nu este recomandat să bei apă cu gheaţă între mese,deoarece organismul va folosi energia ca să încălzească apa,pierzând astfel enzime digestive importante.

Cele mai eficiente alimente pentru sănătatea ficatului. Legume verzi

Varza chinezească,varza simplă sau varza de brussel sunt legume cu un conţinut ridicat de sulf,care ajută ficatul să elimine toxinele,îndepărtând radicalii liberi şi alte substanţe chimice periculoase.

Cele mai eficiente alimente pentru sănătatea ficatului. Usturoiul

A fost considerat încă de acum câteva mii de ani drept un aliment medicament. Usturoiul conţine sulfuri,mai exact alicină,o  substanţă care contribuie la detoxificarea ficatului. De asemenea,stimulează eliminarea mercurului din organism,anumiţi aditivi alimentari,precum şi excesul de estrogen.

Cele mai eficiente alimente pentru sănătatea ficatului. Ouăle

Ouăle se numără printre sursele cele mai importante de proteine,conţinând toţi cei opt aminoacizi esenţiali,precum şi colină,o substanţă nutritivă esenţială. Ficatul tău are nevoie de aminoacizi în procesul de detoxificare. Pe de altă parte,colina,o coenzimă care se găseşte în gălbenuş,protejează ficatul şi elimină metalele grele.

Cele mai eficiente alimente pentru sănătatea ficatului. Fructele de pădure

Fie că este vorba de afine,zmeură,mure sau merişoare,aceste superalimente conţine fitochimicale,nişte antioxidanţi puternici,care combat stresul oxidativ,prevenind astfel unele afecţiuni cronice. Antocianinele şi polifenolii din fructele de pădure inhibă dezvoltarea celulelor canceroase în ficat.

Cele mai eficiente alimente pentru sănătatea ficatului. Uleiul de cocos

Un ulei foarte gras,dar care este uşor de digerat şi care este transformat aproape imediat de enzimele din salivă şi din sucul gastric. Astfel,organismul tău nu va trebui să lucreze suplimentar pentru a absorbi substanţele nutritive,iarficatulva fi protejat.

Cele mai eficiente alimente pentru sănătatea ficatului. Seminţe de coriandru

Studiile au dovedit faptul că seminţele de coriandru ajută ficatul să scadă nivelul de lipide din organism,răspunzătoare de apariţia diabetului şi a obezităţii. De asemenea,este redus şi nivelul de colesterol rău,LDL-ul,în timp ce creşte nivelul colesterolului bun,HDL-ul. În acelaşi timp,seminţele de coriandru elimină metalele grele din organism,cum ar fi mercur şi aluminiu şi astfel acestea nu se vor mai depune în creier,pe coloana vertebrală sau în sistemul nervos central.Recente

autosugestie jpg
Regula 333 sau metoda care te ajută să scapi de anxietate, foto shutterstock jpg
trezitul devreme si starea de spirit, foto shutterstock jpg
Cele mai ascunse secrete ale zodiilor, shutterstock  jpg
Gesturi care lasa celorlalti o impresie proasta  Sursa foto Shutterstock jpg
anxietate shutterstock 1418979635 jpg
Reguli de bune maniere care sunt frecvent încălcate, foto shutterstock jpg
Bomboane jpg
Cum sa faci ca afacerea ta sa conteze 3 strategii pentru succes jpg
semnificatia zilei de nastere foto shutterstock 2031304499 jpg
rugaciuni pentru casnicie trainica shutterstock 178817489 jpg
shutterstock 1647140854 jpg
1 inaltarea sfintei cruci jpg jpeg
concediere   office g1090d99cf 1280 png
fidelitate jpg
Test de personalitate jpg
dinti de aur jpg
menstruatie jpg
Proiect  jpg
parola jpg