Cele mai nesănătoase alimente

1 72517 original jpg jpeg

Pe cât sunt de gustoase, pe atât sunt de nesănătoase unele alimente. Cele mai multe abundă în aditivi şi zaharuri rafinate, aşadar este bine să ştii care sunt cele mai nesănătoase alimente!

Cele mai nesănătoase alimente. Cartofii prăjiţi

Pe lângă faptul că au un conţinut ridicat de grăsimi trans,care-ţi ridică nivelul colestetolului,cartofii prăjiţi au în compoziţia lor acrilamidă,o substanţă cu potenţial cancerigen. Aceasta apare atunci când cartofii intră în contact cu uleiul încins. Mai mult,cele mai multe dintre uleiuri devin râncede în contactul cu oxigenul,ceea ce provoacă inflamaţii în organsim. Cercetătorii au descoperit că inflamaţiile sunt un factor declanşator al unor afecţiuni precum bolile de inimă,cancerul şi artrita.

Cele mai nesănătoase alimente. Baconul

Pe cât este de bun la micul dejun alături de o omletă,pe atât de dăunător este pentru organsim.Potrivit cercetătorilor,consumul zilnic de bacon sau de alt tip de carne procesată creşte cu 42% riscul de infarct şi cu 19% riscul de diabet. Un studiu realizat de Universitatea Columbia a relevat că cei care mâncau bacon de 14 ori pe lună aveau deficienţă pulmonară.

Cele mai nesănătoase alimente. Gogoşile

Probabil că te întrebi ce rău îţi pot face pufoasele gogoşi. Ei bine,ele conţin între 35 şi 40% grăsimi trans,cele mai nocive grăsimi. O gogoaşă conţine aproximativ 300 de calorii,deci aportul de zahăr este destul de ridicat.

Cele mai nesănătoase alimente. Băuturile carbogazoase

O cană de băutură carbogazoasă conţine aproximativ 10 linguri de zahăr,150 de calorii,între 30 şi 55 mg cofeină şi foarte mulţi coloranţi artificiali. De asemenea,acest tip de băuturi sunt extrem de acidulate,fiind nevoie de aproximativ 30 de pahare cu apă pentru a neutraliza acidul. Această cantitate mare de acid poate fi dăunătoarepentru rinichi,fiind destul de greu de filtrat. Mai mult,oasele au nevoie de minerale pentru a fi sănătoase şi rezistente,dar pentru a echlibra nivelul de acid,organismul va folosi calciul din organsim,ceea ce poate duce la slăbirea sistemului osos.

Cele mai nesănătoase alimente.  Pizza

În această categorie intră mai ales pizza congelată. Pentru a fi mereu proaspătă ea este îmbogăţită cu o cantitate mare de conservanţi. Este fabricată din făină albă,rafinată,care are aceeaşi acţiune ca cea a zahărului,provocând creştere în greutate.