Cele mai nocive ingrediente din alimentele pe care le consumi zilnic

1 63741 original jpg jpeg

Coloranţii artificiali, îndulcitorii, conservanţii, sunt câteva dintre substanţe chimice adăugate în alimentele pe care le punem frecvent în coşul de cumpărături.

Le îmbunătăţesc gustul şi mirosul însă unele dintre aceste chimicale ne pot afecta sănătatea. Aditivii alimentari sau E-urile sunt clasificate în 24 de categorii,având o numerotaţie specifică. Cu toate că sunt autorizate  pentru consum în Uniunea Europeană,există studii care au arătat că anumiţi aditivi pot prezenta  riscuri pentru sănătate. Şi nutriţioniştii ne atrag atenţia şi spun  că nu este bine să facem exces de produse care conţin E-uri cu risc.

E-uri de care să ne ferim

-E 110 (Galben auriu)UNDE SE GĂSEŞTE:în unele conserve de peşte,budinci,sucuriRISC:are potenţial cancerigen şi alergen-E127 (Eritrozina)UNDE SE GĂSEŞTE:în unle sucuri,prăjituri,bomboane,dar şi în compoturiRISC:  provoacă tumori ale glandei tiroide la şoareci,posibil şi la om-E 950 (Acestsulfam K)UNDE SE GĂSEŞTE:produse de patiserie,băuturi dietetice,produse de patiserie,gumă de mestecatRISC:posibil cancerigen-E 251 (Nitrat de sodiu)UNDE SE GĂSEŞTE:conserve de carne,mezeluri

Vezi ce alte ingrediente sunt periculoase petnru organism pe clicksanatate.ro.



Recente

find the third cat jpg
shutterstock 1310620391 jpg
femeie care picteaza jpg
shutterstock 2253537285 jpg
shutterstock 2269877129 jpg
shutterstock 2377547251 jpg
roblox jpg
caine test iluzie jpg
shutterstock 1917555536 jpg
shutterstock 2409568293 jpg
shutterstock 1917189239 jpg
shutterstock 647849362 jpg
shutterstock 1095270347 jpg
shutterstock 1742654276 jpg
cuplu face calcule 2229856785 jpg
clickpentrufemei ro (19) jpg
Semne ca iti neglijezi sanatatea mintala  Sursa foto shutterstock 2200959479 jpg
shutterstock 1292534521 jpg
shutterstock 551342416 jpg
shutterstock 1010662003 jpg