Cele mai nocive ingrediente din alimentele pe care le consumi zilnic

1 63741 original jpg jpeg

Coloranţii artificiali, îndulcitorii, conservanţii, sunt câteva dintre substanţe chimice adăugate în alimentele pe care le punem frecvent în coşul de cumpărături.

Le îmbunătăţesc gustul şi mirosul însă unele dintre aceste chimicale ne pot afecta sănătatea. Aditivii alimentari sau E-urile sunt clasificate în 24 de categorii,având o numerotaţie specifică. Cu toate că sunt autorizate  pentru consum în Uniunea Europeană,există studii care au arătat că anumiţi aditivi pot prezenta  riscuri pentru sănătate. Şi nutriţioniştii ne atrag atenţia şi spun  că nu este bine să facem exces de produse care conţin E-uri cu risc.

E-uri de care să ne ferim

-E 110 (Galben auriu)UNDE SE GĂSEŞTE:în unele conserve de peşte,budinci,sucuriRISC:are potenţial cancerigen şi alergen-E127 (Eritrozina)UNDE SE GĂSEŞTE:în unle sucuri,prăjituri,bomboane,dar şi în compoturiRISC:  provoacă tumori ale glandei tiroide la şoareci,posibil şi la om-E 950 (Acestsulfam K)UNDE SE GĂSEŞTE:produse de patiserie,băuturi dietetice,produse de patiserie,gumă de mestecatRISC:posibil cancerigen-E 251 (Nitrat de sodiu)UNDE SE GĂSEŞTE:conserve de carne,mezeluri

Vezi ce alte ingrediente sunt periculoase petnru organism pe clicksanatate.ro.