Cereale la micul dejun? Vezi cât sunt de sănătoase!

1 74039 original jpg jpeg

Multe dintre noi alegem să mâncăm cereale la micul dejun. Este cea mai rapidă şi simplă variantă de mâncare pentru dimineaţă. Dar sunt ele chiar atât de sănătoase?

De ce să mănânci cereale în fiecare dimineaţă

Cerealelesunt bogate în substanţe nutritive precum fibre,fier,zinc şi acid folic. În plus,au un conţinut scăzut de grăsimi,iar gustul le face să fie irezistibile. Au devenit populare şi au început să fie opţiunea mai multor oameni,mai ales la masa de dimineaţă.Prin consumul de cereale sănătoase la micul dejun sunt reduse semnificativ şansele de a dezvolta boli cardiovasculare. În plus,ne încarcă cu energia de care avem nevoie.

Citeşte şi:Efectul benefic neştiut al cerealelor integrale

Cele mai sănătoase cereale

Alege cerealele care au un conţinut ridicat de fibre precum fulgii de ovăz sau cei de tărâţă. Sunt mult mai săţioaseşi indicele caloric este mai mic.

Evită cerealele cu adaos de zahăr

După ce consumi cereale cu adaos de zahăr,va creşte nivelul glicemiei şi al insulinei,ceea ce-ţi dă un impuls de energie,însă de scurtă durată. Iar pe termen lung,zahărul poate provoca dezvoltarea de diabet zaharat de tip II,afecţiuni cardiovasculare sau anumite tipuri de cancer.

Mic dejun cu porţii mici de cereale

Ştim că tot ce este în exces îngraşă şi afectează negativ organismul. Însă,sunt alimente care sunt săţioase şi nu au un indice caloric ridicat. Chiar şi atunci când mănânci cereale,trebuie să le porţionezi corect.

Citeşte şi:Cereale prietenoase cu silueta

De exemplu,micul dejun nu trebuie să depăşească 400 de calorii. Astfel,100 de grame de cereale sunt suficiente pentru asigurarea necesarului de energie şi păstrarea siluetei. Combină cerealele cu lapte sau iaurt (degresat) şi mixează-le cu fructe uscate sau nuci. Acestea îţi vor aduce un plus de energie şi un gust delicios.

Ţine cont de aceste sfaturi şi micul dejun va fi sănătos,aşa cum îţi şi doreşti!Recente