Citricele previn accidentul vascular cerebral

1 73688 original jpg jpeg

La ultima reuniune a Societăţii Americane de Sănătate şi Chimie, care a avut loc în august 2016, a fost prezentat un studiu interesant cu privire la beneficiile pe care le au fructele citrice atunci când vine vorba de boli de inimă şi ficat.

Cercetările au arătat că fructele citrice sunt mai sănătoase pentru noi decât am putea crede. Pe lângă furnizarea de vitamine esenţiale,flavonoidele care se găsesc în aceste fructe ajută,de asemenea,la lupta împotriva obezităţii,bolilor de inimă şi a celor de ficat.Ştim cu toţii că fructele citrice sunt sănătoase. Le folosim atunci când preparăm sucuri naturale şi le adăugăm în multe feluri de mâncare zi de zi. Ceea ce nu ştim este că portocalele şi lămâile sunt foarte recomandate atunci când vine vorba de lupta împotriva obezităţii.

Autorii studiului mai susţin că fructele citrice au efect pozitiv şi asupra sistemului cardiovascular,dar şi cel hepatic,datorită componetelor pe care le conţin aceste fructe,şi anume,flavonoidele.

Portocala şi lămâia menţin sub control grăsimea corporală

În zilele noastre,obezitatea este o problemă de sănătate publică. Atunci când greutatea corporală nu este cea normală,creşte riscul de a dezvolta boli cardiace,hepatice şi diabet. Obezitatea creşte stresul oxidativ şi inflamaţia. Prin urmare,declanşează o serie de reacţii,care sunt periculoase pentru sănătate.

Flavonoidele care se găsesc în fructele citrice reduc riscul de accident vascular cerebral la femei

Accidentele vasculare cerebrale sunt un alt risc major pentru sănătate,numărul acestora crescând. În plus,ele au o incidenţă foarte mare la femei. Deşi nu putem preveni toate accidentele vasculare cerebrale care apar,putem reduce numărul lor prin consumul de mai multe fructe citrice.

Citeşte şi:Yoga,antidotul perfect pentru depresie

Acest lucru se datorează faptului că ele conţin flavonoide,care ajută la reducerea riscului de apariţie a accidentului vascular cerebral cu aproape 19%. Flavonoidele sunt capabile de acest lucru prin prevenirea formării de cheaguri şi,mai presus de toate,ajutând la menţinerea vaselor de sânge ale creierului într-o stare bună.

Un studiu publicat în revista

a arătat că femeile care au consumat

,lămâi şi grepfrut zilnic au redus de până la 19% riscul de a suferi un accident vascular cerebral ischemic.

Cu toate acestea,cei care se ocupă de acest studiu,au spus că trebuie evitat consumul de sucuri din comerţ,deoarece acestea conţin zaharuri şi nu sunt sănătoase.

În schimb,ar trebui să mâncate întotdeauna fructe naturale. Dacă ne limităm la sucurile ambalate,vom creşte riscul de a deveni supraponderali şi de a suferi de diabet. Şi,cel mai important,fructele trebuie mâncate întregi.

Citeşte şi:8 alimente care induc starea de somnolenţă după ce sunt mâncate

Mănâncă "partea albă" a fructului citric

Secretul pentru multe beneficii a fructelor citrice,cum sunt lămâi şi portocala este partea albă Este ceea ce este cunoscut sub numele de albedo şi,destul de interesant,este primul lucru la care renunţăm. Dacă vrei să beneficiezi de proprietăţile pozitive ale flavonoidelor,atunci mănâncă şi albedoul.

-Luptă împotriva obezităţii şi previne accidentele vasculare cerebrale;

-Previne cancerul de colon şi de sân;

-Îmbunătăţeşte circulaţia sanguină;

Credit foto:steptohealth.com