Ciupercile, „carnea” vegetală cu numeroase beneficii pentru corp

1 65020 original jpg jpeg

Ciupercile conţin fibre, proteine, minerale, iar 80% din volumul lor este reprezentat de apă, motiv pentru care la toate preparatele cu ciuperci nu prea se adaugă apă.

Ciupercile sunt bogate în minerale precum fier,potasiu,cupru,zinc,seleniu,magneziu,fosfor şi calciu,având în plus şi mult acid folic. De asemenea,conţin vitamine precum A,B1,B2,C,fiind şi singura sursă vegetariană de vitamina D. Seleniul care se află în ciuperci este atât un luptător natural cu tumorile cancerigene,cât şi un mineral care previne îmbolnăvirea inimii.

Potasiul ajută la menţinerea unei presiuni sanguine scăzute şi previne atacul cerebral,în timp ce cuprul previne problemele cardiace şi asigură o bună funcţionare a metabolismului. Vitamina C întăreşte imunitatea,prevenind astfel infecţiile ce sunt destul de frecvente în sezonul rece,iar combinaţia dintre proteine,fibre şi vitamina B ajută la menţinerea unui metabolism sănătos.

Descoperă mai multe beneficii ale ciupercilor,cât şi cum le poţi prepara aici.



Recente

find the third cat jpg
shutterstock 1310620391 jpg
femeie care picteaza jpg
shutterstock 2253537285 jpg
shutterstock 2269877129 jpg
shutterstock 2377547251 jpg
roblox jpg
caine test iluzie jpg
shutterstock 1917555536 jpg
shutterstock 2409568293 jpg
shutterstock 1917189239 jpg
shutterstock 647849362 jpg
shutterstock 1095270347 jpg
shutterstock 1742654276 jpg
cuplu face calcule 2229856785 jpg
clickpentrufemei ro (19) jpg
Semne ca iti neglijezi sanatatea mintala  Sursa foto shutterstock 2200959479 jpg
shutterstock 1292534521 jpg
shutterstock 551342416 jpg
shutterstock 1010662003 jpg