Ciupercile, „carnea” vegetală cu numeroase beneficii pentru corp

Ciupercile conţin fibre, proteine, minerale, iar 80% din volumul lor este reprezentat de apă, motiv pentru care la toate preparatele cu ciuperci nu prea se adaugă apă.
Ciupercile sunt bogate în minerale precum fier,potasiu,cupru,zinc,seleniu,magneziu,fosfor şi calciu,având în plus şi mult acid folic. De asemenea,conţin vitamine precum A,B1,B2,C,fiind şi singura sursă vegetariană de vitamina D. Seleniul care se află în ciuperci este atât un luptător natural cu tumorile cancerigene,cât şi un mineral care previne îmbolnăvirea inimii.
Potasiul ajută la menţinerea unei presiuni sanguine scăzute şi previne atacul cerebral,în timp ce cuprul previne problemele cardiace şi asigură o bună funcţionare a metabolismului. Vitamina C întăreşte imunitatea,prevenind astfel infecţiile ce sunt destul de frecvente în sezonul rece,iar combinaţia dintre proteine,fibre şi vitamina B ajută la menţinerea unui metabolism sănătos.
Descoperă mai multe beneficii ale ciupercilor,cât şi cum le poţi prepara aici.