Combate oboseala cu aceste sfaturi

1 78825 original jpg jpeg

Oboseala este descrisă, în general, ca un sentiment de lipsă de energie, epuizare şi extenuare, care este provocat de lipsa odihnei sau suprasolicitare. În plus, oboseala poate fi simptomul anemiei, diabetului, hipo şi hipertiroidismului sau bolilor cardiovasculare. Înainte de a căuta cele mai bune remedii împotriva oboselii, ar trebui să ştii care este cauza, medical vorbind.

Dacă cauza oboselii este alta decât o afecţiune, iată câteva sfaturi care te vor ajuta să te energizezi:

Bea apă

Ştiai că deshidratarea este una dintre cauzele principale ale oboselii cronice? Când organismul este lipsit de lichide, sistemul muscular nu-şi poate îndeplini funcţiile. Studiile arată că deshidratarea poate afecta şi nivelul de concentrare. Persoanele care nu beau suficientă apă se confruntă cu oboseală, stare de somnolenţă şi durerea de cap. Este recomandat să se bea cel puţin opt pahare cu apă pe zi pentru hidratare. Bea mai multă dacă practici sport!

Evită să adormi târziu

Dacă ai obiceiul de a te culca la ore târzii iar dimineaţa trebuie să te trezeşti devreme, încearcă să-ţi faci un program. Oboseala de a doua zi te împiedică să faci activităţile de zi cu zi. În plus, evită să bei cafea în ultimele patru ore înainte de culcare.

Încearcă exerciţiile meditative

Dacă nu-ţi plac ceaiurile care induc starea de relaxare, atunci ar trebui să optezi pentru exerciţii ca yoga, pilates şi tai chi pentru stimularea energiei. Exerciţiile meditative te ajută să te concentrezi mai bine, să previi somnolenţa din timpul zilei şi oboseala mentală. Yoga şi Pilates stimulează flexibilitatea, întăresc muşchii şi stimulează circulaţia sângelui.

Toate acestea au efecte asupra nivelului de energie, care creşte, astfel încât să rămâi activă şi energică toată ziua! Şi nu este niciodată prea târziu pentru practicarea de yoga. Studiile arată că bărbaţii şi femeile cu vârsta cuprinsă între 65 şi 85 de ani reacţionează foarte bine după ce practică yoga.