Combinaţii alimentare care îţi fac rău

1 72112 original jpg jpeg

Durerile de stomac, senzaţia de balonare, constipaţia sau diareea pot fi cauzate de anumite combinaţii alimentare nepotrivite. Iată ce alimente nu este bine să le consumi împreună.

Băuturi şi alimente solide

A nu consuma băuturi în timp ce mănânci este o regulă veche despre care probabil că ai mai auzit. Motivul pentru care nu este bine să bei apă,sucuri sau alte băuturi în timpul mesei constă în faptul că lichidele diluează enzimele digestive din stomac necesare digestiei alimentelor. Cu alte cuvinte,alimentele consumate sunt digerate mult mai greu. 

Fructe şi legume

Fructele sunt digerate mecanic în stomac,dar chimic sunt descompuse în intestinul subţire. În ceea ce priveşte legumele,ele încep să fie descompuse chiar din cavitatea bucală şi necesită mai mult timp decât fructele să fie digerate. Din această cauză,fructele ajung să fermenteze în stomac şi,prin urmare,pot provoca probleme digestive minore.

Mai multe tipuri de proteine în acelaşi timp

Nu toate proteinele sunt digerate în acelaşi timp. Spre exemplu,proteinele din carne sunt descompuse în mod intens în prima oră de la consum,spre deosebire de cele din lapte şi ouă care au nevoie de mai mult timp pentru a fi digerate.

Pepene şi alte fructe

Poate că îţi surâde ideea unei salate de fructe în care să adaugi pepene şi alte fructe care îţi fac cu ochiul. Însă această combinaţie nu este deloc potrivit,din cauză că pepenele consumat ca atare trece repede prin stomac şi se digeră în intestinul subţire,însă când este consumat cu alte fructe,digestia lui este întârziată,iar celelalte fructe ajung să fermenteze rapid.

Suc de portocale şi cereale

Portocalele sunt fructe acide,ceea ce înseamnă că în momentul în care ajunge în stomac,acizii dn compoziţia lor distrug enzimele care sunt necesare pentru digestia cerealelor.

Spaghete cu sos de roşii

Cu toate că este o combinaţii care nu conţine multe calorii,sosul de roşii distruge enzimele responsabile de digestia carbohidraţilor.